Haberler

Sarıkaya, Gündemi Değerlendirdi

Saadet Partisi Alaplı ilçe Başkanı Ramazan Sarıkaya, "

"Türkiye bugün 11 sene öncesinden daha kötü idare ediliyor. Her gün farklı bir gündem ile ülkemiz meşgul ediliyor. Geçmişte milletin alkış tuttuğu olaylar bugün yalanlanmış oluyor. Biz saadet partisi olarak doğruları söylemek zorundayız "dedi.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ramazan Sarıkaya genel ve yerel gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Partinin Siyasi İşler Başkanı Tuğsel Çetin ile birlikte Kdz. Ereğli'de Yenihaber gazetesinin 17. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle kutlama ziyaretinde bulunan Saadet Partisi Alaplı ilçe Başkanı Ramazan Sarıkaya, gündemdeki konular ile ilgili gazetenin Haber Müdürü Fedai Kaçar'a geniş çaplı açıklamalarda bulundu.

Ülkenin kötü yönetildiğini öne süren Sarıkaya, "Ülkemizde Ekonomik olarak istihdam olarak 11 bir şey değişmedi bizim milli kuruluşlarımız olan tesislerimiz yabancılara geçti. Her bir insanımız önümüzdeki 5 yılını 10 yılını borçlanarak faiz batağının içine girmiş durumda kredi kartları veba gibi milletimizi sarmış kart ile diğer kartın borcunu öder hale geldi milletimiz, 11 senede biz 600 milyar dolar dış faiz ödedik. 11 sene öncede asgari ücrete 20 TL zam yapılıyordu şimdi de aynı, 11 sene önce faiz lobisinin iş başına getirdiği iktidar bu günlerde faiz lobisiyle kayıkçı kavgası yapıyor faiz lobisiyle düşman oluyorsun. Öbür taraftan hastane yaptım, yol yaptım, adliye yaptım diyorsunuz, bunlar hizmet değil ki bunlar iktidarların asli görevi, her insanın doğuştan gelen hakları vardır kanunlardan doğan hakları vardır anlaşmalardan doğan hakları vardır. İnsanımızın hayatımı kolaylaştırdın mı? Ekonomik sıkıntıları giderdin mi geleceğimizi kültürümüzü tarihimizi ne şekilde garantiye aldın'Tersaneler sökülüyor Ereğli yolu tersaneler bölgesinde insan şaşırıyor. Erdemir ayağımızın dibinde yani 3o metre ileride Erdemir çeliği sallasa sana gelecek ve burada bu gemi tersaneleri sökülüyor. Erdemir gibi tesisi olmayan bir yerde adam bu gemileri yapıyor. Bu bizim bölgemize yapılmış en büyük hakarettir ve en büyük ihanettir. O kadar insanımız iş başı yaptı buralara ne oldu insanların hayallerini bile yok ettiniz, . Neden Çin zengin olsun diye mi? Gemi İnşa ve taşımacılık devi Çin olsun diye mi diye" dedi. konuştu.

Alaplı'nın bir an önce kentleşmesi gerektiğini belirten Sarıkaya, "İlle de bir siyasetçiye tavır veya taraf gibi konuşmaktan ziyade bazı şeylere objektif bakmak lazım. Alaplı da iyi ve güzel hizmetlerde yapıldı, yapılmadı değil. Ancak Alaplı'nın kentleşme konusunda kabuk değiştirmesinin zamanı geldi bu konuda çalışmalar yapılması lazım hatta kentleşme çalıştayı kurulabilir. Alaplı'mızın milli sorunu haline gelen kavşak meselesi,Bu sorunu en çok konuşması gereken iktidar olmalı. Ancak ne yazık ki bunu Alaplı da vatandaş konuşuyor, siyasiler konuşuyor dernekler konuşuyor. Çözüm getirmesi gereken adreste iktidarda olan partidir. Ülkemizin hiçbir yerinde şehri dışlanmış hiçbir yer yoktur. Böyle kavşak şeklide yok zaten" diye konuştu.

Alaplı'ının hiçbir yerinde giriş tabelasının olmadığını vatandaşların Yığılca tabelası içinde Alaplı'yı aradığını ifade eden Sarıkaya, şöyle konuştu: " Alaplı'nın hiçbir yerinde giriş tabelası yok. Yığılca tabelası içinde vatandaşımız Alaplı'yı arıyor. ya da Ereğli'den gelirken Alaplı'yı arayacak. Zonguldak'tan gelirken de aynı sıkıntı var Akçakoca yazıyor Alaplı'nın ismi yok. Otobanlarda da aynı sıkıntı var. Artık Alaplı'nın isminden mi yoksa neyindense bir alerji var. Bir şekilde bu olayın çözülmesi lazım. Yada sivil toplum örgütleri toplanıp eline tabelaları tornavidaları alıp her yere çakacak Alaplı tabelasını. Başka bir çaresi yok bunun. İnsanın zoruna gidiyor. Radikal kararlar ve radikal çözümler bulmadan bunlar olmaz. Sadece Alaplı'daki siyasetçilerin suçu vardır yokturdan ziyade her dönem de iktidarın siyaseti oluyor Alaplı'da. Alaplı'nın sıkıntısı şu, Alaplı'nın bir kent görünümüne kavuşması lazım, yani kentleşmemiz lazım"

Sağlık konusunun yanı sıra bir konuda Alaplı'nın gözden çıkarıldığını savunan Sarıkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şuan da sağlık konusunda Alaplı gözden çıkartılmış vaziyette. İstedikleri kadar konuşsunlar. Hastane acaba birilerine peşkeş mi çekiliyor? Birçok bölüm yok. Bugün köyden kalkan bir adam Ereğli'ye hastaneye geldiği zaman 8 kere arabaya binmesi gerekiyor. Bu adam paralarını da Ereğli de harcayacak. Alaplı da harcamayacak. Sonra kurumlar çıkıp Alaplı neden böyle oldu demenin bir anlamı manası yok. Hastaneye gidecek kişide en az iki kişi gidecek. Buralarda bir şeyler yiyip içecek. İlacını da Ereğli'den alacak. Alaplı Ereğli'nin arka bahçesi gibi görülüyor. Hiç duydunuz mu bilmiyoruz. Soruyorum şimdi Alaplı da kaç tane Orman şefliği var ' Ereğli de kaç tane var yada Ereğli de ki ormanlar Alaplı dan daha fazlamı' Peki o zaman orman müdürlüğünün Ereğli de ne işi var? Alaplı da yapılan kesimden, ihalelerden alınan payları ı kim alıyor, neden Alaplı bundan mahrum bırakılmış yıllarca, ekonomik kayıplarımıza bir örnek. Alaplı'nın her tarafı ormanla kaplı eğer orman müdürlüğü Ereğli'deyse bu işte başka bir şey var demektir"

Belediye başkanlığı aday adaylığı konusunda yeni kongreden çıktıklarını belirten Sarıkaya, konuşmasını şöyle tamamladı: "Tüm bölgelerde seçimlere en güzel adaylarımızla katılacağız, ancak şu an Teşkilatımızı Alaplıyı kucaklayacak şekilde bir kurum haline gelme noktasında çalışıyoruz, temeli atmadan ikinci kattan inşaata başlamıyoruz. Mahalle ve köylerimizi ziyaret ediyoruz. Bayram sonrası ise resmi ziyaretlere başlayacağız. Öncelikle teşkilat eksikliklerimizi gidereceğiz. Bütün Alaplı yı kucaklayacak bir ekip çalışması yapan bir teşkilat olacağız inşallah. Kurban bayramından sonra seçimlere katılacak adaylarımızı açıklamayı düşünüyoruz" - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıkaya Türkiye Alaplı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title