Haberler

Sarıkamışlılar Şehit Dedeleri İçin Fidan Dikti

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde "90 bin Şehide 90 bin Fidan" projesi kapsamında Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen 90 bin asker için geçen yıl oluşturulan hatıra ormanına bu senede 90 adet fidan dikimi yapıldı.

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde "90 bin Şehide 90 bin Fidan" projesi kapsamında Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen 90 bin asker için geçen yıl oluşturulan hatıra ormanına bu senede 90 adet fidan dikimi yapıldı.

Sarıkamış Gönül Dostları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Sakarya ve Kocaeli'nden gelen 90 Sarıkamışlı, Soğuksu mevkisinde bir araya geldi.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamışlıların Sarıkamış şehitlerini fidan dikerek anmaları ve bunu geleneksel hale getirerek her yıl devam ettirmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Toksoy, "Dernek üyelerimiz 90 fidan dikerek şehitlerimizin ruhunu şad ettiler. Bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz. Dernek üyelerimize de buralara kadar gelip bu etkinliği gerçekleştirdikleri için ilçem adına teşekkür ediyorum" dedi.

Sarıkamış Gönül Dostları Kültür ve Dayanışma Derneği Kocaeli sorumlusu Ayhan Döşkaya da "90 bin Şehide 90 bin Fidan organizasyonu geçen yıl başlattıklarını, gurbetteki Sarıkamışlıları her yıl buraya getirmeyi ve genç nesillere bunu aktarmayı amaçladıklarını vurgulayarak, kendilerine destek veren belediye başkanlığı ve orman işletme müdürlüğüne teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından 90 fidan toprakla buluşturularak can suyu verildi. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıkamış Sakarya Kars Yerel Haberler

title