Haberler

Sarıkamış ve Kars… Gizli Cennet

Güncelleme:

Baltık mimarisi, karlı dağları, aşıkları, şirin kazları, Kafkas kültürü, dansları, kayak merkezi, Çıldır gölü ve yemekleri ile farklı bir dünya Sarıkamış ve Kars...

Kars, ülkemizin doğusunda Ermenistan'a sınırı olan, kışın hava koşullarının en zor yaşandığı ilimiz. Çetin hava şartlarına rağmen, yollar son sistem yapılmış ve güvenli..

Türkiye'nin ilk planlı şehri olan Kars 'da Rus mimarisi hâkim. Her sokakta eşsiz mimari örneklerinin önünde durarak hayranlığınızı gizleyemiyorsunuz.

Ortakapı, Yusufpaşa ve Cumhuriyet Mahallesi'ndeki sivil mimari örnekleri ise takdire şayan…

Tarihi paleolitik döneme kadar uzanan Kars'da her dönemden ayrı eserlere rastlayabilirsiniz. Tam bir tarihi eserler cenneti Kars.

1855 Kırım Savaşı sırasında, 14 yaşındaki çocuklar bile askere alınmış ve çetin mücadeleler sonucunda başarı elde edilmiş. Ruslara karşı kazanılan 1855 Kars Zaferi'nden sonra Sultan Abdülaziz tarafından Kars'a "Gazilik Ünvanı" verilerek, şehir 3 yıl süre ile vergiden muaf bırakılmış. Bu yüzden Kar Şehri ilk gazi madalyasını kazanarak, "Serhat Şehri" ünvanını almış.

Kars'a Kadar Gitmişken Çıldır Gölü'ne Gitmeden Olmaz…

Muhteşem dağlar, yollarınızı kesen kazlar, Kars Çoban Köpekleri ve sürüler. Çıldır Gölü kenarında önünüze çıkan sürülerin fotoğraflarını çekmek ise inanılmaz keyifli.

Sarıkamış

Eğer kayakseverlerdenseniz, Sarıkamış tam da size göre… Yeni yapılan otelleri, her biri birbirinden güzel kayak merkezleri ile büyüleniyorsunuz…

Kars ve Sarıkamış Otelleri

Sarıkamış'da Dolina Hotel ve Habitat Hotel'de kalabilirsiniz. Yeni yeni oteller yapılıyor ve ülkemizin uygun fiyatlı kayak merkezlerinden biri Sarıkamış.

Kars'da ise Cheltikov otelde kalmalısınız…Tam anlamıyla muhteşem bir mimariye sahip. 19.yy Baltık Mimari tarzında dikdörtgen planlı olarak yapılan Cheltikov Hotel, Kars'ın ilk konservatuar binası.

Cumhuriyet'in ilanından sonra hastane, doğum evi, zirai donatım binası olarak da hizmet vermiş. Gece Işıltısıyla sizleri büyülüyor.

Sizden ricam, gece otelin karşısına geçip bu muhteşem eseri seyretmeniz. Bahçesi'nde benim için Menengiç Kahvesi içmeyi de lütfen unutmayın.

Mahalli Şenlik ve Festivaller

6 Ekim Atatürk'ün Kars'a Gelişi, 8 Mart Kar Festivali, 6-8 Mayıs Aşıklar Festivali, 19 Mayıs Atlı Cirit ve Binicilik Şenliği, 10-13 Temmuz Kayısı Şenliği, Aralık Sarıkamış Şehitleri Kış Anma Programı, Haziran Sarıkamış Şehitleri Yaz Anma Programı.

Kars'da 100'ün üzerinde Halk oyunları var.., En yaygın olanları; nanay, alacabarı, sarhoşbarı (hızlı ), çepki (hızlı ve estetik). En çok beğenilen Kafkas dansları…

Kars'a Geldiğinizde Mutlaka Yapılması Gerekenler

Kars Kalesi'nden şehrin manzarasını izlemeden dönmeyin. Akşam ışıklarla bezenmiş şehri tepeden izlemek bir harika..

Mahallelerin arasına gizlenmiş Rus Mimarisinin eşsiz örnekleri kaçırılmamalı.

Karslı Halk aşıklarının birbiriyle atışmalarını ve anlattıkları hikayelerdeki ilginç güzellikleri duymak ayrı bir keyif.

Kars'ın yöresel oyunlarını mutlaka izlenmeli.

Ani Örenyerindeki muhteşem eserleri görünce hayranlığınızı gizleyemeyeceğinizden eminim. İnanın burada harika eserler sizleri bekliyor.

Ekonomisi hayvancılığa dayanan Kars, aynı zamanda kök boya ile hazırlanan kırmızı halılarıyla da ünlü.

Kars ve Sarıkamış Yemekleri

Et yemekleri Karslılar için çok önemli. Düğünlerde üzümlü etli pilav ikram edilirmiş. Cağ Kebap, umaç helvası, elma dolması, hörre(un çorbası) bir bitki olan evelikten yapılanevelik aşı, kuymak, hengel (mantı),yarma buğdaydan yapılan haşıl, piti çorbası, Kars böreği en güzel Kars yemeklerinden..

Kars ketesi de tadılabilir.

Kars ve Sarıkamış'da Alışveriş Keyfi

Kars'tan ayrılırken ünlü peynir çeşitlerinden ve kara kovan balından almayı unutmayın. Kars Kaşarı, Kars Gravyeri, Çeçil peyniri en güzelleri

Kağızman elması, köme ve pestilini de lütfen deneyin…

Gitmişken yöresel gıda alışverişi yapmak isterseniz, Kars'da Doğruel Ticaret, Taşkın Ticaret, Karsak, Sarıkamış'da ise Yörem Şarküteri'den kaşar peyniri, pekmez, bal, kaz, tuluk ve çeçil peyniri alabilirsiniz.

Keyifle gezmeniz dileğiyle!

Kaynak: Haberler.com / Turizm

Sarıkamış Çıldır Kars Turizm Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title