Haberler

Sarıkamış'tan Halep'e Yardım Eli

Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında toplanan 3 tır yardım, bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Sarıkamış'ta, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük ve Türkiye Diyanet Vakfının öncülüğünde toplanan un, kuru gıda, battaniye, çocuk bezi ve temizlik malzemelerinin bulunduğu tırların bölgeye hareketi öncesi Sarıkamış Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.

Törene, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Jandarma İlçe Komutanı Binbaşı Alper Akça, il genel meclisi üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, İlçe Müftüsü Hayati Yelkovan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Karaman, yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan acıları bir nebze olsun dindirmek için yardım kampanyası düzenlendiğini belirterek, "Ülke olarak yaklaşık 3 milyon Suriyeli vatandaşa ev sahipliği yapıyoruz. Bu da Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyüklüğünün bir göstergesidir." dedi.

Kaymakamlık tarafından başlatılan kampanya için belediyenin yanı sıra ilgili kurumlar, muhtarlar ve vatandaşların desteğiyle 3 tır yardım malzemesi temin edildiğini ifade eden Karaman, şunları kaydetti:

"Giyim, eşya, kuru gıda, temizlik malzemelerinin de bulunduğu 3 bin koli yardım malzemesini 3 tır ile gönderiyoruz. Görevlilerimizin kontrolünde Kilis'teki yardım toplama merkezine teslim edilecek. Buradan Halep'te mağdur olan kardeşlerimize ulaştırılacak. İnşallah İslam alemi ve çevremizde cereyan eden bu dram son bulur. Suriye'de evsiz, barksız ve mağdur olan insanlara Sarıkamış'tan yardım eli uzatıyoruz. Yardımlarıyla destek olan bütün vatandaşlarımızdan Allah razı olsun." diye konuştu.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy da, yaklaşık iki aydır yardım kampanyasını sürdürdüklerini belirterek, "Suriye'deki savaşta mağdur olan, yetim düşen ve ihtiyaç sahibi olan insanlara bizler de bir nebze olsun onların ihtiyaçlarını Sarıkamış halkı olarak, Sarıkamışlı köylerimizin tüm vatandaşları olarak bizler de yardımlarına koşmak istedik. Ben emeği geçen herkese tüm vatandaşlarıma desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Göksal Toksoy Sarıkamış Karaman Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title