Haberler

Sarıkamış'ta "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"

Sarıkamış Belediyesi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve KOSGEB işbirliğiyle "Uygulamalı girişimcilik eğitimi" başlatılacak.

SERKA'nın vereceği 70 saatlik ücretsiz eğitime katılanlar, girişimcilik desteği için KOSGEB'e başvuru hakkı kazanacak. Başvuruları başarılı bulunan girişimcilere 30 bin lira hibe, 70 bin liraya kadar faizsiz kredi verilecek.

Kasım ayında başlayacak eğitimden sonra belge alan girişimciler, perakende ve toptan ticaret, imalat sanayi, hizmet sektörleri, gibi işletmeler açmak için KOSGEB'e başvurarak destek alabilecekler.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üretime dayalı küçük çaplı işletmeler için düzenlenecek "Uygulamalı girişimcilik eğitimleri"nin, fikirlerini işe dönüştürmek isteyen girişimcilere önemli bir fırsat doğurduğunu söyledi.

Özellikle yetenekli ve girişimci ruhu olan işsiz gençlerin bu tür organizasyonları değerlendirmesi gerektiğini belirten Toksoy, "Küçük işletmelerle başlanan üretim faaliyetleri çok büyük ekonomik fırsatlar yaratabilir. Bölgemizde çok önemli genç insan potansiyeli mevcuttur. Biz ancak yetenekli, sanatkar, üreten, bilgili ve nitelikli genç nüfusla topyekun çalışarak ülke ekonomisine katma değer sağlayabiliriz. Bunun için gençlerimiz eğitim programlarına katılarak girişimci belgesi almak durumundalar" dedi. - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Göksal Toksoy Sarıkamış Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title