Haberler

Sarıkamış'ta Soba Bacalarının Temizlenmesine Yönelik Uyarı

Sarıkamış Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yaklaşan kış mevsimi öncesinde vatandaşlara karbonmonoksit zehirlenmeleri ve yangınlara yol açan bacaların temizletilmesi uyarısında bulundu.

Sarıkamış Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yaklaşan kış mevsimi öncesinde vatandaşlara karbonmonoksit zehirlenmeleri ve yangınlara yol açan bacaların temizletilmesi uyarısında bulundu.

Fen İşleri Müdürü Muhammed Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların soğumasını beklemeden vatandaşların mutlaka bacalarını temizletmeyi ve kontrol ettirmeyi unutmaması gerektiğini söyledi.

Yapılan araştırmalara göre karbonmonoksit zehirlenmeleri ve kış aylarında çıkan yangınların önemli bir bölümünü bacaların tıkanması sonucu meydana geldiğini belirten Budak, şöyle konuştu:

"Yılda en az bir kere daire ve apartmanlarda bacaların temizletilmesi insan sağlığı açısından, büyük önem arz etmektedir. Bacaların normal soba, doğalgaz ya da katı yakıtlı olması fark etmez. Sarıkamış yerleşim birimi olarak 2 bin 150 rakımda bulunduğu için doğal olarak oksijen oranı daha az bulunuyor, bu da önemli bir faktör. Dolayısıyla bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız daha dikkatli, daha titiz davranması lazım. Baca temizliği ehil olan kişilere yaptırılması gerekir. Ayrıca biz fen işleri ve itfaiye olarak vatandaşlara her türlü katkı ve desteği sağlıyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Sarıkamış Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title