Haberler

Sarıkamış'ta Sağanak ve Dolu

Sarıkamış ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu, hasara yol açtı.

Akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 10 dakika süren sağanak ve dolu, ilçenin Şehitler Mahallesindeki 20 ev, ahır ve samanlık ile patates tarlalarına zarar verdi. Bazı yollar taşlarla kaplanırken araçlar, dolu ve çamur yığınlarına gömüldü.

Kanlı tepe eteklerinde bulunan mahallede yaşayan vatandaşlar da korkulu anlar yaşadı. İtfaiye ekipleri kısa sürede mahalleye ulaşarak kapanan köprü ve dere yataklarını temizleyip, su geçiş güzergahlarını değiştirdi.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yaptığı incelemenin ardından vatandaşlardan bilgi aldı. Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağmurun çok etkili yağmasıyla kısa sürede sele dönüştüğünü belirterek, haber alır almaz iş makineleriyle birlikte mahalleye geldiklerini söyledi.

Duruma hemen müdahale ettiklerini belirten Toksoy, şunları kaydetti:

"Sel haberini alır almaz belediye ve müteahhitlere ait iş makinelerini hızlı bir şekilde mahalleye yönlendirdik. Şu anda taşan derelerin hızlı bir şekilde temizliğini yaptık. Ancak gelen sel, bazı evlere ahırlara, samanlıklara zarar verdi. Bazı evlerin içinde mahsur kalan vatandaşları yardımcı olarak çıkardık. Can kaybı Allah'a şükür şu anda yok. Ancak evlerimizde maddi hasar var. Kısa süre içinde burada hasar tespiti yaptıracağız. Devletimiz ve hükümetimiz vatandaşlarımızın maddi zararını kısa sürede karşılayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Bu arada, ahır ve samanlığını sular altında kalması sonucu fenalık geçiren Nigar Yıldız (55), götürüldüğü ilçe devlet hastanesinde tedavi altına alındı. - Kars

Kaynak: AA / Güncel

Göksal Toksoy Sarıkamış Politika Güncel Haberler

title