Haberler

Sarıkamış'ta Kentsel Dönüşüm

Sarıkamış'ta kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından dar gelirli aileler için konut yapım çalışmaları başladı.

Sarıkamış'ta kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından dar gelirli aileler için konut yapım çalışmaları başladı.

Sarıkamış Tepe Mahallesi Taşkıran mevkisinde başlayan çalışmalarla ilk etapta 100 dönüm üzerine 316 modern konutun temelleri atıldı.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitler diyarı ve turizm kenti olan ilçenin kentsel dönüşüm çalışmalarıyla modern bir yapıya kavuşacağını söyledi.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan ilçede, köklü altyapı ve çevre sorunlarını çözmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Öncelikle Sarıkamış'ın şehitlik alanlarının yapılması, turizmde, altyapıda çevre düzenlemeleri projelerinin hayata geçmesinde gece gündüz demeden mesai harcayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan Bey'e, milletvekilimiz Selahattin Beyribey ile eski vekilimiz Yunus Kılıç'a teşekkür etmek istiyorum. Bu yatırımların ilçemizde yapılması için yoğun çaba sarf ettiler. Vatandaşlarımız ev sahibi olsun diye arazisi belediyemize ait 100 dönüm üzerine TOKİ tarafından 316 konut inşa edilecek. Ayrıca 2 ticaret merkezi ve bir cami yapılacak. Konutlarımız 2+1 ve 3+1 şeklinde doğalgazlı ve ısı yalıtımlı modern 5 katlı olacak. Evleri yıkılacak olan 150'ye yakın hak sahibi var. Bu dar gelirli vatandaşlarımızı çok uygun taksitlendirmelerle konut sahibi yapacağız. Konutlar iki yıl içerisinde tamamlanmış olacak. Bizim bütün çalışmamız ve çabamız, halkımızın daha güzel mekanlarda rahat yaşam sürmelerini sağlamaktır. Bu manada dar gelirli insanların ev sahibi olmasına vesile olan TOKİ ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ile yüklenici firma yetkililerine çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Göksal Toksoy Sarıkamış Taşkıran Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
title