Haberler

Sarıkamış'ta "Buzlar Çözülmeden" Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından Cevat Fehmi Başkurt'un eseri olan "Buzlar Çözülmeden" adlı tiyatro oyunu Kars'ın Sarıkamış ilçesinde seyirci ile buluştu.

Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından Cevat Fehmi Başkurt'un eseri olan "Buzlar Çözülmeden" adlı tiyatro oyunu Kars'ın Sarıkamış ilçesinde seyirci ile buluştu.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ın geçmişinde sahne kültürünün önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Sarıkamış'ta 40 yıl önce 3 tiyatro grubu,3 sinemanın faaliyet gösterdiği ve bunun yanında birçok sanatsal etkinliğin yapıldığı bilinir. Bizlerde geçmişte olduğu gibi toplumumuzun ihtiyacı olan kültürel ve sanatsal etkinliklere daha çok ağırlık vermek istiyoruz. Bu manada bundan sonra bu tür sosyal aktiviteleri sık sık yapmaya çalışacağız "diye konuştu.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi salonunda sahnelenen tiyatro oyununu, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman,9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetgin, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alper Akça, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yılmaz ile çok sayıda vatandaş izledi.

-Senaryo

Senaryoya göre, tımarhaneden kaçan bir grup hasta, karın yolları kapadığı bir kasabaya ulaşarak yönetimi ele geçirir. Kaymakam, hakim, jandarma komutanı ve doktor kılığında çalışarak, kasabada öteden beri süregelen sömürü düzenini ve aksayan bürokrasiyi düzeltip halkı mutlu ederler.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf İzzet Karaman Sarıkamış Erzurum Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title