Haberler

Sarıkamış Şehitleri İçin Saygı Nöbeti Tutacaklar

Güncelleme:

Kars Serhat Boyları Derneği üyeleri, Sarıkamış Harekatında donarak şehit düşen 90 bin asker için Allahuekber Dağları eteklerinde saygı nöbeti tutacak.

Kars Serhat Boyları Derneği Genel Başkanı Muharrem Yıldız, 16 ülkeden gelecek temsilcilerle Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin asker için Allahuekber Dağları eteklerinde saygı nöbeti tutacaklarını söyledi.

Yıldız, Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı dolayısıyla gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirterek, heyecanlı olduklarını söyledi.

BU YIL BEŞİNCİSİ GERÇEKLEŞİYOR

Kars Serhat Boyları Derneği olarak "100. yılda 100 bin kişiyle nöbet" tutacaklarını ifade eden Yıldız, "Her yıl Türk dünyasından gelen temsilcilerle saygı nöbeti tutuyoruz. Bu yıl beşincisini gerçekleştireceğiz. Bu sene de Allahuekber Dağları eteklerinde kuracağımız Türkistan Çadırı'nın etrafında nöbet tutacağız" dedi.

''ANZAKLARI ÖRNEK ALMALIYIZ''

Bu sene için de Türk dünyasından çok sayıda misafir davet ettiklerini ve Sarıkamış'a bir çıkarma yapmayı hedeflediklerini belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Biz şunu istiyoruz, Anzakları örnek almamızı... Anzaklar, bugün Çanakkale'ye gelmek için sayılarının 100 binin üzerinde olacakları iddiasındalar. Türkiye'den de bununla ilgili talepleri var. 'Anzak boyunda bize konaklamayla ilgili bize imkan sağlayın. Sayımız 100 bini geçecek' diye bir iddiaları var. Anzaklar, o zaman İngilizler'in himayelerinde olduğu için İngilizlerle birlikte Çanakkale'yi işgale gelmişlerdi. İşgalci bir neslin torunları, işgalci dedeleri için işgal ettikleri toprağı, dikkat edin kendi ülkelerindeki toprağı da değil, işgal ettikleri toprağa kendi dedeleriyle alakalı 100 bini kişiyle nöbet tutmayı başarabiliyorsa eğer biz kendi topraklarımızda, bayrağın dalgalanması, ezanın okunması ve bizim için kendini seve seve feda eden kahraman ecdadımız için sınırlarımız içindeki bir yere gitmek için tereddüt yaşıyoruz. Sarıkamış bize en uzak 1 saat. Eğer biz buraya gidemiyorsak, o zaman Türk milleti olarak kendimizi gözden geçirmemiz gerekiyor."

"TÜRK GENCİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK''

Türk gencinin bu sene üzerine düşeni en iyi şekilde yapacağına inandığını kaydeden Yıldız, bu sene daha kalabalık bir kitle hedeflerini anlattı.

16 ÜLKEDEN MİSAFİRLER GELECEK

Atalarını yad edeceklerini ve saygı nöbeti tutacaklarına değinen Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sene saygı nöbete için 16 ülkeden misafirlerimiz gelecek. Sarıkamış Şehitleri'miz sadece Kars, Ardahan, Iğdır'ı değil, Kafkaslar'dan Orta Asya'ya geçmek gibi hayalleri vardı. Onlar o hayallerine kavuşamamıştı. Onları buraya getiriyoruz. Bazen de buradan dönenler. Ülkelerine gittikleri zaman Sarıkamış Şehitleri'ni anma etkinlikleri yapıyor. 3 Ocak akşamı sembolik nöbet tutacağız. Sabah da şehitlerimiz için düzenlenen anma yürüyüşüne katılacağız."

Kaynak: AA / Yerel

Allahuekber Dağları Muharrem Yıldız Sarıkamış Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title