Haberler

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yürüyüşten detaylar- Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu'nun konuşması- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın konuşması- Sarıkamış'ta şehit düşenler için dua edilmesi Kocaeli'de, Sarıkamış Harekatı'nın 101'nci yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yürüyüşten detaylar- Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu'nun konuşması- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın konuşması- Sarıkamış'ta şehit düşenler için dua edilmesi Kocaeli'de, Sarıkamış Harekatı'nın 101'nci yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.Başiskele ilçesindeki Yuvacık Barajı'nda toplanan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, ASKF Başkanı Murat Aydın ve vatandaşlar, barajın çevresinde 8,5 kilometre yürüyüş gerçekleştirdi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, kar altında gerçekleştirilen yürüyüşte vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve "Üşüyor musun, onlar donuyordu" dövizleri taşıyarak, "Yastığımız mezar taşı, yorganımız kar olsun. Biz bu yoldan dönersek, namus bize ar olsun" marşını okudu.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, burada yaptığı konuşmada, bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla andıklarını söyledi.Doğu ve Güneydoğu'da ülkenin birliği için hizmet eden emniyet güçlerine başarılar dileyen Işık, "Yaradan hepsini korusun. Geldiğimiz bu noktada, bizim açımızdan iki temel görevimiz var. Birincisi ecdadımıza layık olmak ki, onlar din, vatan, özgülük ve hürriyet için canlarını verdiler. Bundan da çekinmediler. Üzerimizdeki en önemli görev budur. Onların yaptıklarını unutmayacağız ve bu anlayışa sahip kuşaklar yetiştireceğiz. İkincisi gelecek kuşaklara güçlü bir ülke bırakmaktır. Yaşadığımız bölge dünyanın bütün problemlerini maalesef taşıyor. Güçlü bir Türkiye'yi gelecek nesillere bırakmak gerekiyor. Bir kez daha Sarıkamış Şehitlerini rahmetle anarken, bu yürüyüşe katılan gençlere de ayrıca teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Sarıkamış destanının, tarihimizde altın harflerle yazılmış, kışın dehşet verici soğuğuna rağmen korkmadan ölüme gitmiş kahramanların destanı olduğunu belirtti."Şehitlerimizin bizlere öğüdü vatanımıza sahip çıkmamızdır" diyen Karaosmanoğlu, şunları kaydetti: "Bağımsız olamazsak izzetlerini kaybeden milyonlardan oluruz. Birliğimiz, beraberliğimiz, kalkınmamız, gelişmemiz ve onurlu bir millet olmamız bütün şehitlerimizin ruhlarını şad edecektir. İnanıyorum ki şehitlerimizin bu vatan için taşıdıkları inancı bizler de taşıyoruz. Milletimiz şehitlerimizi unutmamıştır, unutmayacaktır. Onlar nasıl gözlerini kırpmadan canlarını verdilerse, bizler de gözümüzü kırpmadan bu vatan için canımızı veririz. Yüce yaradan bizleri vatansız ve bayraksız bırakmasın. Onurlu bir hayat yaşamak için bu ülkeye sahip çıkacağız."Etkinlik sonunda Bakan Işık, Karaosmanoğlu ve vatandaşlar, Sarıkamış'ta şehit düşenler için dua etti.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Fikri Işık Sarıkamış Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title