Haberler

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

Sarıkamış Harekatının 101. yılı anma etkinlikleri kapsamında, Trabzon, Giresun, Rize ve Bayburt'ta yürüyüş düzenlendi.

Sarıkamış Harekatının 101. yılı anma etkinlikleri kapsamında, Trabzon, Giresun, Rize ve Bayburt'ta yürüyüş düzenlendi.

Şehitlerin anılması gençlere tarih bilincinin kazandırması ve vatan sevgisinin aşılanması amacıyla Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan  "Sarıkamış Şehitlerini Anma Programları" çerçevesinde, bir grup genç, kent merkezindeki Uzun Sokak girişinde bir araya geldi.

Aralarında Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı'nın da yer aldığı, ellerinde "Vefakar Gençlik, Cefakar Ecdadını Unutmayacak" yazılı pankart taşıyan gençler, aynı sokak üzerinden Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar sessizce yürüdü.

Burada, şehitler için saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

Giresun

Giresun'da, Atatürk Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Gazi ve Bekirpaşa caddeleri güzergahı takip edilerek Giresun Kalesi'nde sona erdi.

Yürüyüşe Vali Hasan Karahan, Giresun Jandarma Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sporcular, askerler, polisler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaledeki şehitlikte düzenlenen tören, saygı atışı ve öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, duayla sona erdi.

Bayburt

Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce "Vefakar Gençlik, Cefakar Ecdadını Unutmayacak" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Garnizon Komutanı ve İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Salavat Mete Pınar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar yürüyüşte, Gençlik Merkezi önünden Hükümet Meydanı'na kadar yürüdü.

Karakaşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihinde zaferler kadar acıların da oldukça büyük yer tuttuğunu belirterek, "Yemen kızgın çöllerde, Çanakkale derin sularda, Sarıkamış da dondurucu soğukta yitip giden Anadolu çocuklarının hikayesini barındırır. Aslında bir imparatorluğun ayakta kalmak veya yaşamak için son çırpınışlarının adıdır bu yerler" dedi.

Sarıkamış'ın, şehitlerin kar altında kalması nedeniyle kardelen şehitlerinin yurdu olduğunu ifade eden Karakaşoğlu, "Karlar eriyince şehitlerimiz ortaya çıktı, tıpkı kardelen çiçekleri gibi. Sarıkamış kardelen şehitlerinin yurdudur. Neresinden bakarsak bakalım anlatılacak çok şey, tek şey bir dramdır. Hüzünlü bir dramı anlatmak ise kolay değildir" diye konuştu.

Sarıkamış şehitleri için düzenlenen program, Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde, Yakutiye Camisi imam hatibi Enis Aslan'ın Kur'an-ı Kerim ve dua okumasının ardından katılımcılara simit ve çay ikramıyla sona erdi.

Rize

Rize'de gerçekleştirilen yürüyüşe, Vali Yardımcıları Mehmet Kurt, Turan Yılmaz ve Emre Nebioğlu, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İdris Altuntaş, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Rize Gençlik Merkezi önünden yürüyüşe başlayan grup, ay-yıldızlı berelerle "Sarıkamış şehitleri" yazılı kırmızı-beyaz atkı ve eldivenler takarak, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na geldi.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, vatanın bugün de anlaşıldığı gibi çok kolay kazanılmadığını söyledi.

Türkiye'nin her tarafında Sarıkamış şehitlerinin anıldığını anımsatan Çelik, "Tarih kitaplarında 60 bin şehidimizin olduğundan bahsediliyor. Bu şehitlerimizin bir çoğu donarak can verdi. Asla geri dönmeyi düşünmediler. Bizim neslimiz, aslımız ve atamız bu engellerde takılıp kalmayı değil, bunları çok kolay aşabilmeyi bize öğretmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatları her şeyin en güzeli ve en iyisine layık. Bu ülke bundan sonra inşallah ne Sarıkamış ne de Çanakkale yaşayacak. Sarıkamış şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum" ifadesini kullandı.

Program, İl Müftüsü İsmail Yalçın'ın okuduğu duayla sonlandı.

Kaynak: AA / Yerel

Sarıkamış Trabzon Bayburt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
title