Haberler

Sarıkamış Harekatı'nın 100. Yılına Doğru

Güncelleme:

Soğanlı Dağları'ndaki Tekçam Şehitliği, 90. Alay ve Dikenli Tabya Şehitliği ile Bardız Yaylasındaki Çakırbaba ve Gaziler şehitliklerinin yapımı tamamlandı.

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Soğanlı Dağları ile Bardız Yaylası'ndaki şehitliklerde çalışmalar tamamlandı.

Çalışmalar kapsamında, Soğanlı Dağları'ndaki Tekçam Şehitliği, 90. Alay ve Dikenli Tabya Şehitliği ile Bardız Yaylası'ndaki Çakırbaba ve Gaziler şehitliklerinde düzenleme yapıldı.

Şehitliklerin yolu yenilendi, tören alanları genişletildi ve andezit taşı kullanılarak modern görünüme kavuşturuldu.

Çalışmaları yerinde inceleyen Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümü nedeniyle tamamlanan ve devam eden çalışmaları sürekli kontrol ettiklerini söyledi.

Sarıkamış şehitleri anısına devlet ve hükümet tarafından ilçeye büyük yatırım yapıldığını vurgulayan Toksoy, kentin birkaç yıl içerisinde Çanakkale gibi olacağını ifade etti.

100. yılında 100 bin kişi yürüyecek

Toksoy, şühedanın kanlarıyla hayat bulan kutsal topraklar için bütün bakanlıkların adeta seferber olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Erzurum'un Şenkaya ilçesinden Sarıkamış'a kadar 2 bin 600 rakımlı dağlarda bulunan ve daha önce sadece taşlarla yerleri belli olan bütün şehitliklerimiz son derece modern yapılara kavuştu. Diğer taraftan 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' anma etkinliklerinin 100'üncü yılında, 100 bin kişinin yürüyeceği yaklaşık 8,5 kilometre uzunluğundaki Kızılçubuk yolu, beton ve andezit taşıyla kaplanıyor. İlçe merkezinde yapımı süren tören alanı çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam ediyor."

Toksoy, Kars Valiliği himayesinde, Sarıkamış Kaymakamlığı ve belediye olarak yapılan bütün çalışmaları takip ve kontrol ederek, işlerin sağlıklı bir şekilde yürümesi için çaba sarf ettiklerini söyledi. - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Göksal Toksoy Sarıkamış Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title