Haberler

Sarıkamış Devlet Hastanesi Ek Binası Hizmete Açıldı

Sarıkamış Devlet Hastanesi ek hizmet binası hizmete açıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Sağlık Bakanlığı'na bağlanan Sarıkamış Askeri Hastanesi, bundan böyle Sarıkamış Devlet Hastanesi ek hizmet binası olarak vatandaşlara hizmet verecek.

Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sevil Açıkgöz, "Bugün ülkemiz Askeri Sağlık Hizmetleri ve Sivil Sağlık Camiaları olarak bir tarihe tanıklık ediyoruz. Özel ve fedakar bir hizmet alanı olan sağlık hizmetleri alanında sivil sağlık hizmetleri ve askeri sağlık hizmetleri çalışanlarının üst kimlikte birleşmesini gerçekleştiriyoruz. Sarıkamış Asker Hastanemiz ve T.C. Sağlık Bakanlığı Sarıkamış Hastanemiz bir arada çalışmak üzere ek bina olarak açılan Sarıkamış Devlet Hastanesi Ek Binası tüm halkımıza ve ülkemize hayırlı olsun " dedi.

Sarıkamış Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığı çatısı altında benzer rol ve fonksiyonlarına ek olarak gelişmiş imkanlarını ülkemizin tüm vatandaşlarına da sunmak yoluyla hizmetine Sarıkamış Devlet Hastanesi Ek Binası adıyla devam edecektir diye Başhekim Açıkgöz, Sağlık Bakanlığı'na bağlanan askeri hastanelerin, FETÖ davası sebebiyle devir alınan hastaneler ile karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

Başhekim Açıkgöz, "Bu bağlanma esnasında eski alışkanlık ve iş akışlarının değişmesinden dolayı bir takım tereddütler oluşabilecektir. 1891 yılında kurulan, 125 yıllık bir tarihi olan Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Türkiye Cumhuriyeti Askeri Sağlık Hizmetlerinin kapatılması veya fonksiyon dışı bırakılması düşünülemez. Askeri sağlık hizmetlerinin ülke güvenliği ve gizlilik gibi birçok vazgeçilmez özelliği vardır. Bunlar Sağlık Hizmetlerinin ertelenemezliği, devredilemezliği ve depolanamazlığı ilkelerine ek olarak, en az onlar kadar önemli unsurlardır. Bu konuda resmi kimlik değiştiren kurumlar ve çalışanlar, bir anda kendilerini kapatılmış veya devredilmiş gibi hissiyata kolaylıkla düşürebilirler. Askeri sağlık hizmetleri olarak standart hasta ve hastalık tedavilerinin yanı sıra, saha hizmetleri, sağlık yetenekleri muayeneleri, heyet ve rapor işlemleri, muharebe görevleri, sefer ve çatışmada acil ve kriz destek hizmetleri elbette ki hepimiz ve ülkemiz için çok gereklidir" diye konuştu.

"Unutulmaması gereken iki nokta var"

Devletimiz bu hizmetleri kapatmıyor. Bu hastaneleri kapatmıyor. Bu hizmetler aynı şekilde ve eskisinden de güçlendirilmiş şekilde yürüyeceğini ifade eden Başhekim Sevil Açıkgöz, " Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sağlıkta geldiği seviye ve gösterdiği başarılar ile zaten T. C. Sağlık Bakanlığı tüm dünyaya kendini kabul ettirmiş bir kurumdur. Geliştirdiği uygulamalarına birçok noktada yakın ilgi gösteren Askeri Sağlık Tesisleri ile ciddi yakınlaşma ve ortak çalışmalarımız uzunca bir süredir herkesin malumudur. Askeri hastanelerin sahip olduğu imkanlar eskiden olduğu gibi ülkenin en iyi ve ileri teknoloji uygulamaları olması gerekmektedir. Askeri sağlık hizmetlerinin sadece Askeri Hastanelerde sürdürülemeyeceği bir kaç yıldır hizmetlerin T. C. Sağlık Bakanlığı tesislerinde de verilmeye başlanması, Askeri Hastanelerde de imkanlardahilinde Sivil Hastalara hizmet verilmeye başlanmasından bellidir. Aylardır Askeri hastanelerle Sağlık Bakanlığı Hastaneleri arasında sürekli doktor ve malzeme alışverişi, ortak çalışma ve iş birlikleri burada zaten beraber çalıştığımızın ve bu işin eskiden olduğu gibi ayrı götürülemeyeceğinin kanıtıdır" şeklinde konuştu.

Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sevil Açıkgöz, daha sonra özetle şunları söyledi:

"Bizler sağlık alanı çalışanı olarak bir elin parmakları gibiyiz, sadece parmaklara taktığımız yüzükler farklı. Kolda ve vücutta beraber hareket edip farklı rol ve görevlerde de işbirliği yapmamız bu ülkenin daha güçlü bir ordu ve sağlık hizmetine kavuşmasına imkan tanıyacaktır. Bu hastanelerin güvenlik açısından Devlete ve T. C. Sağlık Bakanlığı'na bağlanması konusunda endişe duyan çevreler, bu hastaneleri gizli ve stratejik görev yapmaktan çıkaracağımızı düşünmemelidirler. Devletin her türlü güvenlik ve gizliliği başta sağlıkçılar olmak üzere bizlerin asli görevidir. Bu hastanelerde askeri personele, rütbelere ve gerekliliklere karşı görev ve sorumluluklar aksatılmayacaktır. Askeri rol ve gereklilikler daha da güçlendirilecektir. Bu vatan ve bu asker bizim geleceğimiz ve güvenliğimizdir. Bizler de bu ülkenin sağlık askerleriyiz ve bu sorumluluğumuzu en üst düzeyde seve seve yapacağız.

Tüm arkadaşlarımızın bu konuda aynı düşündüğünden hiç şüphem yoktur ve T. C. Sağlık Bakanlığı'na bağlanan askeri hastaneler ile ilgili yapılacak birçok çalışmamız ve artıracağımız değerlerimiz vardır.

Tüm halkımız, bu işlemin bir devralma ya da kapanma işlemi değil, Devletin Bir Kademesine, o da sağlık kademesine bağlanma işlemi olduğunu özellikle unutmamalıdır." - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Sarıkamış Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title