Haberler

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi Kayak Sezonuna Hazırlanıyor

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan ve Sarıkamış'ta bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayak sezonuna hazırlanıyor.

Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, kayak merkezindeki çalışmaların çok hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Bir taraftan "Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru" Projesi kapsamında yapılan kanalizasyon şebekesi, kolektör hattı, atık su arıtma tesisi, ticaret merkezi, kar oyunları alanı, çevre düzenlemesi çalışmaları, bir taraftan da kayak merkezinin yollarının yeniden yapıldığını ifade eden Başkan Toksoy, "Sarıkamış gerek devlet gerekse özel sektör yatırımlarıyla iki yıl içerisinde turizm, ticaret ve istihdam açısından önemli bir konuma gelecek" dedi.

Bakan Göksal Toksoy, "Kayak merkezimizde çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Özellikle oteller bölgesine daha önce yapılan ana yoldan gelen yolun çok dik olduğu için kışın problem yaşıyorduk. Şu anda yaptığımız standardı yüksek bu yolu yüzde 7 eğime indirerek kış şartlarında bütün araçların rahatlıkla çıkabileceği duruma getirdik" diye konuştu.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, "Hatta araçlar kaymasın diye granit küp taşı ile yolun kaplamasını yapacağız. Diğer yandan yeni yapılan yol ile birlikte 1.etap pistler bölgesini de genişletmiş oluyoruz. Oteller bölgesinde toplam 12 kilometre yol yapacağız Zaten bölgenin kanalizasyon, atık su şebeke çalışması bitti. Otoparklarımızı çok hızlı bir şekilde yapıyoruz. Her biri 6 bin metrekare olan 3 otopark kış sezonuna yetişecek. Ayrıca telesiyejlerde ve pistlerde bakım çalışması aralıksız sürecek. Bütün bu çalışmalar tamamlandığında Sarıkamış, yerli ve yabancı turistlerin gözde yeri haline gelecek" şeklinde konuştu. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Göksal Toksoy Sarıkamış Türkiye Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title