Haberler

Sarıkamış Belediyesi Modern Yaşam ve Ticaret Merkezi Projesi'ni Hayata Geçiriyor

Sarıkamış Belediyesi tarafından hazırlanan Yaşam ve Ticaret Merkezi Projesi tamamlanarak Serhat Kalkınma Ajansı’na sunuldu.

Sarıkamış Belediyesi tarafından hazırlanan Yaşam ve Ticaret Merkezi Projesi tamamlanarak Serhat Kalkınma Ajansı'na sunuldu.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış'ın artık zaman kaybetme gibi bir lüksü olmadığını, Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve belediye olarak hükümetin büyük destekleriyle gelişme ve kalkınma hamlesini başlattıklarını belirtti.

Toksoy, hayata geçirilecek projenin bölgenin doğasına, tarihine mimari dokusuna uygun biçimde titizlikle hazırlandığını söyledi.

Son yıllarda kent içinde ve özellikle kayak merkezi bölgesinde önemli projelerin bir bir hayata geçtiğini ifade eden Toksoy, "Sarıkamış'ın artık zaman kaybetme gibi bir lüksü yok. Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, belediye olarak hükümetimizin büyük destekleriyle projelerimizle gelişme ve kalkınma hamlesini başlattık. Bölgenin kalkınması ve aynı zamanda işsizliği azaltma adına istihdama yönelik projelerin zaman geçirmeden hayat geçirilmesi gerekiyor" dedi.

Başkan Toksoy, "Bölgemizde genel anlamda vatandaşlarımız tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sağlıyor. Özellikle ilçemizde hayvancılığın yanı sıra 12 ay sürdürülebilir turizm için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Kış turizminde büyük mesafeler kat ettik ancak inanç turizmi, doğa, yayla ve sportif faaliyetlere yönelik konularda eksiğimiz var. Bu anlamda kent merkezinin altyapı çevre düzenlemesi çalışmalarına önümüzdeki aylarda başlayacağız" diye konuştu.

Yaşam ve Ticaret Merkezi projemizde bunlardan birisi ve en çok ihtiyaç duyulan bir tesistir diyen Göksal Toksoy, "Erenler mahallemizde eski pazar yerinde yapılacak Sarıkamış Yaşam ve Ticaret Merkezi, 5 bin 600 metrekare kapalı alana sahip, bodrum katında 54 minibüs lük otopark, şoför odası, kafeterya, araç yıkama yeri bulunmaktadır. Giriş katta ise, mescit, lavabolar 2 bin metrekare kapalı pazar alanı ve kadınlarımıza yönelik kadın barınma ve eğitim yerleri var. Bitlis Ahlat taşından yapılacak olan Sarıkamış Yaşam ve Ticaret Merkezi Baltık mimarisinden esinlenerek Kars'ın mevcut mimari dokusuna uygun olarak tasarlandı. Proje hayata geçtiğinde kent daha modern bir görünüme kavuşacak" şeklinde konuştu. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Göksal Toksoy Sarıkamış Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title