Haberler

Sarıkamış Atık Su Arıtma Tesislerinin Yapımına Başlandı

Sarıkamış Belediyesi, Su Kanalizasyon ve Altyapı Projesi (SUKAP) kapsamında, eski Kars yolu girişinde Atık Su Arıtma Tesisleri yapımına başladı.

Sarıkamış Belediyesi, Su Kanalizasyon ve Altyapı Projesi (SUKAP) kapsamında, eski Kars yolu girişinde Atık Su Arıtma Tesisleri yapımına başladı.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yapımına başlanan arıtma tesislerinin ilçe ve çevre açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.

Projenin SUKAP kapsamında yüzde 50 hibe destekli olduğunu belirten Toksoy, şöyle konuştu:

"Projemiz 45 bin nüfusa göre yani ileriye dönük olarak düşünülmüş modern bir projedir. İlçemiz etrafı sarıçam ormanlarıyla çevrili ve her tarafı yeşile bürünmüş muazzam bir güzelliğe sahiptir. Bütün yatırımlarımız çevre dostu ve doğaya zarar vermeyecek şekilde planlanmıştır. Bu manada proje tamamlandığında hem temiz bir çevre hem de arıtılan su, vatandaşlarımız tarafından tarla ve çayırlarda rahatça kullanabilecek."

Toksoy, tesisin sene sonunda hizmete gireceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Göksal Toksoy Sarıkamış Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title