Haberler

Sarıkamış'a Yarıyıl Tatilinde Yoğun İlgi

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde yarıyıl tatilinin başlamasıyla doluluk oranı yüzde 85’e ulaşırken merkez, yenilenen tesisleri ile birlikte kayakseverlerle doldu.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde yarıyıl tatilinin başlamasıyla doluluk oranı yüzde 85'e ulaşırken merkez, yenilenen tesisleri ile birlikte kayakseverlerle doldu.

Kar kalınlığının 120 santimetreye ulaştığı Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde, kayak tutkunları, bir taraftan sarıçam ormanlarıyla çevrili pistlerde kayak, kızak ve snowboard yaparken, bir taraftan da kar üzerinde mangal yakarak tatilin keyfini yaşıyor.

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin 2. etap istasyonunun da onarılarak hizmete girmesiyle birlikte zirvede kaymanın tadını çıkarak kayakseverler, kayak tutkunlarını Sarıkamış'a davet etti.

Kahramanmaraş'tan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne tatil için gelen Gazi Yarar, Sarıkamış'ta Sarıçam Ormanları arasından kaymanın keyfini yaşadığını söyledi.

Gazi Yarar, "Gerçekten Sarıkamış Kayak Tesisleri mükemmel bir yer. Cennet gibi, çocukluğumdan beri özlemimi gideriyorum. Acemiydim burada öğrendim ama şimdi süperiz. Çok güzel, herkese öneriyoruz burayı. Karne tatili dolayısıyla kalabalık. Yukarı telesiyej de açıldı. Tek kelimeyle mükemmel bir yer burası" dedi.

"SARIKAMIŞ CIBILTEPE KAYAK TESİSLERİ MÜKEMMEL"

Kayak merkezine mükemmel bir kar yağdığını ifade eden kayaksever, "Dünya'da bir Alp'lerde, bir de burada bulunan kristal kar, herkes tarafından bilinmektedir. Kar bakımından çok zengin bir yer. Rakım açısından olsun, sistemler açısından olsun, mükemmel bir yer diyebiliriz. Tatil severleri bekleriz. Şuan zemin mükemmel, zeminde hiçbir sıkıntı yok. Yoğunluk da iyi ama daha da iyi olmasını bekliyoruz. Pistlerimiz uzun. Kayakçı, snowboardçu olsun veya profesyonel anlamda kayak yapmak, antrenman yapmak isteyen arkadaşlarımız buraya gelebilir" diye konuştu.

Öte yandan Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden birisi olan ve çığ tehlikesi bulunmayan Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde modern bilgisayar donanımlı, saatte bin 200 kişi kapasiteli 4 telesiyej ile toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan 8 slalom ve bir snowboard pisti ile kayakseverlere hizmet veriliyor. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sarıkamış Sarıçam Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title