Haberler

Sarıgül, Trakya Girişinde Coşkuyla Karşılandı

Güncelleme:

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sivil toplum kuruluşlarının davetlisi olarak Trakya'ya gitti.

"Yurttaşların yüzde 100'ünü kucaklamak istiyorum"

İstanbul'dan kalabalık bir araç konvoyuyla hareket eden Sarıgül, E-5 karayolundan Mecidiyeköy, Okmeydanı, Edirnekapı, Cevizlibağ, İncirli, Şirinevler, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Silivri, Yeniçiftlik, Tekirdağ güzergâhını takiben Keşan ilçesine kadar gitti.

Sarıgül'e Trakya gezisi sırasında 2 bine yakın araçlık bir konvoy eşlik etti. Mustafa Sarıgül ve beraberindekiler, kalabalığın yarattığı izdiham nedeniyle İstanbul-Tekirdağ arasındaki 110 km'lik mesafeyi 5,5 saatte kat edebildi. Sarıgül'e, Trakya gezisi boyunca yol güzergâhı üzerinde toplanan yurttaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundular. Sarıgül Trakya gezisinin son durağında Keşan'ın Yeni Muhacir beldesindeki meydanda toplanan binlerce kişilik kalabalığa hitap ederek, kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Sarıgül burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

" Türkiye'nin büyük bir değişime, büyük bir kucaklaşmaya, büyük bir bütünleşmeye ihtiyacı var. Hepimiz hep birlikte kucaklaşacak, bütünleşecek, çok çalışacak, çok koşacak, çok büyük, çok güçlü bir Türkiye olacağız. Ben yok, biz varız diyeceğiz. Türkiye bizden görev bekliyor. Bundan asla kaçmayız. Yurttaşlarımız bize hangi görevi uygun görüyorsa bismillah deyip kolları sıvarız. Bugüne kadar nasıl başardıysak, Allah'ın izniyle gene başarırız. Bugün siyasi tarihimizde önemli bir gündür. Bugün bu yolculuğa katılanlar demokratik bütünleşmenin ışığını yakmıştır. Gösterdiğiniz güç siyasi tarihimizin dönüm noktası olacaktır. Biz oy değil, özgür ve demokratik Türkiye istiyoruz. Biz inançlara saygılı laiklik istiyoruz, refah, huzur ve adalet istiyoruz. Türkiye'yi % lere böldürmeyiz. Türkiye yüzde 100 dür. Türkiye'de yaşayan her insan bizim kardeşimizdir. Nereli doğduğu bizi ilgilendirmez. Ne giydiği, ne taktığı, neye inandığı bizi ilgilendirmez. Temel noktamız ülkede barış, ileri noktamız bölgede barış, dünyada barıştır. Hedefimiz büyüktür. Bölgesel eşitsizliğe, bölgesel adaletsizliğe karşıyız. Hedefimiz küresel demokrasidir, küresel adalettir".

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Sarıgül Trakya Bölgesi Türkiye Keşan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title