Haberler

Sarıgül'den Ahmet Vefik Alp Hamlesi

Güncelleme:

İstanbul'da Kadir Topbaş ile yarışacak olan Mustafa Sarıgül, Ahmet Vefik Alp'i yanına almak için çalışmalara başladı.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül seçimlerde en önemli siyasi rakibi Kadir Topbaş'a karşı önemli bir atak yapmaya hazırlanıyor. Sarıgül dünyaca tanınan mimar Ahmet Vefik Alp'i kadrosuna katma hazırlığında. Siyasi kulislerden sızan bilgillere göre Sarıgül, AK Partili rakibi Kadir Topbaş'ı MHP ve eğitimli kararsız seçmen tabanında alacağı oylarla geçmeyi planlıyor.

SARIGÜL'DEN SÜRPRİZ ATAK

Sarıgül bu amaçla Adalar'dan bağımsız belediye başkanlığı adaylığını koymayı düşünen Ahmet Vefik Alp'i yanına almak için girişimlere başladı. Gazeteport'ta yer alan habere göre; Sarıgül aracılarla dolaylı yoldan Ahmet Vefik Alp ile irtibata geçti. Alp'in öne sürdüğü bazı şartlar kabul edildi. Sızan bilgilere göre Alp'in istediği Belediye Meclis Başkan vekilliği görevine onay çıktı. Ancak prensipte varılan bu anlaşma henüz resmileşmedi. Genel Merkez'in vereceği onaydan sonra bu anlaşma törenle açıklanacak.

İDDİALARI DOĞRULADI

Ahmet Vefik Alp ise Sarıgül'ün kendisine böyle bir teklifte bulunduğunu kabul etti. Ancak Alp, bu teklif ile ilgili henüz bir anlaşmaya varmadıklarını belirtti. Alp "Doğrudur, Sarıgül bana aracılar vasıtası ile böyle bir teklifte bulundu. Benim kendisine böyle bir çalışma halinde bazı şartlarım oldu. Ancak görüşmenin ucu şu anda açık. Henüz bir anlaşma sözkonusu değil" dedi.

AHMET VEFİK ALP KİMDİR?

1948'de Kızıltoprak'ta doğan Ahmet Vefik Alp, 967’de İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesini, 1971’de İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünü bitirerek mimar, 1973’te Yüksek Mühendis Mimar oldu. İstanbul Teknik Üniversitesine asistan olarak atandı. Amerika’da yüksek lisans ve doktora yaptı. Tez çalışmaları ve makaleleri birçok dilde yayınlandı.

1982’de Suudi Arabistan Kral Fahd Üniversitesine davet edildi ve burada 7 yıl boyunca dersler verdi; birçok mimarlık projesine imza attı. 1984’de doçent, 1989’da Birleşmiş Milletler Teşkilatının himayesindeki “Uluslararası Mimarlık Akademisi” profesörlüğüne getirildi.

2000 yılında Yüksek Bilim Konseyinin teklifi üzerine “Uluslararası Mimarlık Akademisi” tarafından 16 ülkeden 21 üyenin oybirliği ile “Büyük Usta” mertebesine yükseltildi. Prof. Alp, 1999-2002 yılları arasında Başbakan Başdanışmanlığı görevine getirildi. İngilizce ve Fransızca’yı çok iyi derecede bilen Prof. Alp, evli iki çocuk babasıdır.

 

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Mustafa Sarıgül Ahmet Vefik Alp Kadir Topbaş Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (176)

FIRATkral_turk_fb@hotmail.com:

40 yıllık MHP liyim ama AKP ye karşı oyum CHP ye ...kaderde bu da varmış

97
32
yanıtYanıtla
FREEMAN TRfreeman.tr06@e-kolay.net:

SAHTEKAR KIRK YILLIK MHP Lİ DEVLET BAHÇELİYİ DESTEKLEMİYORKİ CHP YE OY VERSİN. BÖYLE ÜLKÜCÜLER CHP NİN KAPISININ ÖNÜNDEN BİLE DESTURLA GEÇERLER AMAN Bİ ÇAMUR VE ŞER BULAŞMASIN DİYE.

yanıt0
yanıt0
SELİMselim@gmail.com:

Ben CHP'liyim bulunduğum yerde MHP adayına oy vereceğim.Çünkü MHP adayı güçlü burda.Ülkesine sahip çıkan namuslu insanlar olduğu sürece bu ülkeyi koruyabiliriz.

yanıt0
yanıt0
YURDDAŞsahin.senturk@krediver.com:

sen 40 yıl sonramı aklına geldi döneklik yapacağın ??? bari SAADETE ATDA YAZIK ETME OYUNU

yanıt0
yanıt0
ali unluahmednsal@yahoo.com.tr:

aynen katılıyorum

yanıt0
yanıt0
cihancihanaslantas212212@hotmail.com:

Mustafa Sarıgül, Ahmet Vefik Alp diğil kralı gelse yine başkan kadir topbaş

42
72
yanıtYanıtla
Fuat Çalışkanfcaliskan@hotmail.com:

Sadece bir kere oyum Chp ye.

64
38
yanıtYanıtla
İBRAHİMHOCAikeles78@gmail.com:

ASLAA !!!!!!!!

yanıt0
yanıt0
ayşe yenerahmednsal@yahoo.com.tr:

ben de

yanıt0
yanıt0
HIRSIZ VARmert_kokuz1991@hotmail.com:

chp istanbulda 1.parti olacak. bunu herkes görüyor. İstanbulda sarıgül basarılı gidiyor suan.. Bu arada mhp li arkadaslar istanbul ve ankarada chp yi desteklemek zorundalar. eger gercekten akp nin gitmesini istiyorlarsa. MHP ve CHP YOLSUZLUK , HIRSIZLIK VE VATANIN BÜTÜNLÜGÜNDE BULUSMALIDIRLAR.

66
28
yanıtYanıtla
Tüm 176 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title