Haberler

Sarıgöl'de Sendikalardan Ortak Basın Açıklaması

Sarıgöl’de, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen'in ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasında, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı protesto edildi.

Sarıgöl'de, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen'in ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasında, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı protesto edildi.

Sarıgöl Dışkahveler semtinde düzenlenen ortak basın açıklamasına Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, Sarıgöl Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ahmet Akşehir, CHP Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Yusuf Özkan, MHP Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Necati Selçuk, Sivil Toplum temsilcileri, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, sendikalara üye öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Basın açıklamasında Sarıgöl Eğitim-Sen Şubesi Başkanı Muttalip Özcan, kamu kaynaklarının özel okullara aktarılması, iş güvencemizin hedef haline getirilmesi ve eğitim yöneticilerini tasfiye planını kabul etmediklerini dile getirdi.

Özcan, gündeme gelen kanun ve kanun hükmündeki kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştireceğini söyledi.

Sarıgöl Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Ömer Gencer de yaptığı basın açıklamasında, eğitimde yerleşmenin önünün açılacağını ileri sürerek şöyle konuştu: "Bugün Meclis'te görüşülecek tasarı ile sayıları 100 bini bulan yönetici kadroları görevden alınacak, 4 yıl kısıtlaması ve valilere hiçbir kriter gözetmeksizin sadece yandaş yönetici atama yetkisi verilerek iktidarla gelen ve giden kadrolar oluşturulacak. İşletmeye dönüştürülen eğitim kurumları çökertilerek CEO'ların atanmasına alt yapı oluşturacak. Düzenleme ile öğretmenlerin iş güvencesi de yok edilecektir. Aday öğretmenlerin kadrolara geçmeleri zorlaştırılacaktır."

Sarıgöl Türk Eğitim-Sen Şubesi Başkanı İlhan Gür de, "Yapılanların demokrasi ile uzaktan yakından alakası yoktur" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Karcı Sarıgöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title