Haberler

Sarıgöl'de Şaraplık Üzüm Alımlarına Başlandı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm bağlarından şaraplık üzüm alımlarına başlandı.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm bağlarından şaraplık üzüm alımlarına başlandı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "2015 yılı ürünü olan Sultaniye üzüm bağlarında, hasat öncesi üreticiler salkım taramasını yaptı. Elde edilen şaraplık üzümler kilosu 45-50 kuruştan alıcı bulmaya başladı. Sarıgöl ve çevresinde Şubat ve Mart aylarında don alayı, ardından Haziran ayında meydana gelen dolu olayından ilçe çevresindeki bağlarımızdan 30 bin dekarı zarar gördü. Sarıgöl'de üzümlerimizin hasadı ise bu ayın 20'sinden sonra başlar. Bu nedenle üreticilerimiz bağlarındaki üzüm salkımlarında hasarlı olan salkımları seçmektedir. Seçilen artık üzümler de şaraplık olarak satılmaktadır. "dedi.

Sarıgöl'de şaraplık üzüm alımı yapan Zekeriya Eryılmaz, ilk şaraplık üzüm alımlarının 44-50 kuruştan başlandığını belirterek, "Şaraplık üzüm alımları sezonumuz başladı. Bu sezon Sarıgöl'de Aralık sonuna kadar devam edecektir." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıgöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title