Haberler

Sarıcakaya Kitap Okuyor" Projesi Kapanış Sergisi

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde başlatılan ’Sarıcakaya Kitap Okuyor’ projesinin yıl sonu kapanış sergisi düzenlendi.

Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde başlatılan 'Sarıcakaya Kitap Okuyor' projesinin yıl sonu kapanış sergisi düzenlendi.

İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen proje kapsamında yürütülen tüm etkinliklerin yer aldığı sergi, kaymakamlık binası giriş katında açıldı. Yıl boyunca gerçekleştirilen konferanslar ve yazarlarla buluşmaların, yapılan Bursa, Eskişehir ve Çanakkale gezilerinde çekilen fotoğrafların ve proje kapsamında gerçekleştirilen fotoğraf ve karikatür yarışmasından eserlerin yer aldığı sergi ilçe halkının beğenisine sunuldu.

Törende konuşan Kaymakam Turan Soğukoluk, ilçede eksikliği hissedilen kütüphanenin yerini, kitap okuma projesi ile doldurmaya çalıştıklarını söyledi. Soğukoluk, "50 katılımcı ile başlayan projemiz kısa sürede sahiplenilerek genç-yaşlı 210 katılımcıya ulaşmıştır. Toplumun farklı kesimlerinden vatandaşlarımızın kitap bağışlayarak katıldığı proje ile 4 ay boyunca yaklaşık 250 kitap, 15 günde bir değişim yapılarak defalarca okunmuştur. Projenin en büyük katkısı sloganımızda belirtildiği gibi kitaplarla dost olmak olmuştur. Kitap projemizi cazibeli hale getirmek ve insanları kitaplarla samimi birer dost yapmak için tarihi kentlerimiz Çanakkale ve Bursa'ya ve tabii ki Eskişehir'imize gezi düzenledik. Çeşitli müzeler gezildi, kitap fuarları ziyaret edildi, en tanınmış yazarlarla fuarlarda bir araya gelindi. Filmi yapılmış kitaplar izlendi. En önemlisi de uzun süre kitap okumayan onlarca vatandaşımız yıllar sonra kitap okumanın sevincini paylaştılar" dedi.

Açılışın ardından proje kapsamında yürütülen karikatür yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye çeki verildi. Daha sonra projenin yürütülmesinde rol alan öğretmenler, İlçe Kaymakamı Turan Soğukoluk tarafından başarı belgesi ile taltif edildiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıcakaya Çanakkale Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title