Haberler

Sarıcakaya Kitap Okuyor" Projesi

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde, “Sarıcakaya Kitap Okuyor” adlı projesi kapsamında “Mezarını Siper Eden Coğrafya: Çanakkale” adlı konferans verildi.

Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, "Sarıcakaya Kitap Okuyor" adlı projesi kapsamında "Mezarını Siper Eden Coğrafya: Çanakkale" adlı konferans verildi.

Osmangazi Üniversitesi Tarih Bölümü'nde görevli Doç. Dr. Mehmet Topal tarafından verilen konferansta, lise öğrencilerine Çanakkale'de yaşananlar, ecdadımızın yazdığı tarih ve kahramanlıklar anlattı.

Konferansta konuşan Sarıcakaya Kaymakamı Turan Soğukoluk, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı olduğunu hatırlattı. Soğukoluk, "Çanakkale'de yazılan destan Türk milletinin tek yumruk olarak attığı, Seyyid onbaşıların, 57. Alayın ve isimsiz kahramanların can siperane savunduğu vatan destanıdır. 100. yılda öğrencilerimizi kahraman ecdadı ile buluşturmadan önce onlara Çanakkale ruhunu anlatmayı, hissettirmeyi istedik. Tarih bilincine sahip olmak ve Çanakkale'ye sahip çıkmak varlığımızı sonsuza kadar taşıyacaktır" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Topal Sarıcakaya Osmangazi Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title