Haberler

Sarı Melekler Kar, Kış Demeden Hasta Kurtarıyor

Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köy ve mezralardan son 1 ay içerisinde snowtrack (kar üstü aracı) ve helikopter ambulans ile 83 hasta kurtarılarak sağlık merkezlerine ulaştırıldı.

Erzurum'da kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köy ve mezralardan son 1 ay içerisinde snowtrack (kar üstü aracı) ve helikopter ambulans ile 83 hasta kurtarılarak sağlık merkezlerine ulaştırıldı.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, son 1 ay içerisinde yolları kapalı olan köy ve mezralardan 83 hasta kurtarıldı. Verilere göre snowtrackla, Horasan'dan 15, Çat'tan 17, Karayazı'dan 7, Tekman'dan 28 ve mezralardan 2 olmak üzere toplam 69 hasta, ambulans helikopter ile de 14 hasta kurtarılarak sağlık merkezine sevk edildi.

Kurtarılan hastaların büyük bir bölümünün hamile olmak üzere hipertansiyon, travma ve kalp hastaları olduğu kaydedildi. Bazı köylerde yapılan hasta kurtarma operasyonlarında kar üstü araçlarla hastanın ilçe merkezine getirilerek buradan hava ambulansı ile merkeze getirildiği kaydedildi.

"KAR, KIŞ DEMEDEN HASTA KURTARIYORLAR"

Sağlık Bakanlığı Erzurum 112 Komuta Kontrol Merkezi ekipleri kar kış demeden hasta kurtarıyor. Ekipler, Erzurum'da kışın yoğun kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köylerdeki acil hastaları kurtarmak için snowtrack ve paletli ambulanslarla kar, tipi demeden yollara düşüyor. Sağlık ekiplerinin her koşulda hasta kurtarmak için çabaladığını söyleyen Erzurum Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik, "Kış aylarının çetin geçtiği bölgelerde sağlıklı olmak sağlık hizmeti vermekten oldukça zor oluyor. Ekiplerimiz hastaları kurtarmak için canla başla çalışıyorlar. Kış aylarında herhangi bir acil durum için 112 Acil Komuta Kontrol Merkezimiz tüm teçhizatlarıyla müdahaleye hazır haldedir" dedi.

Öte yandan kış aylarını en çetin geçiren illerden Erzurum'da insan sağlığının tehlikeye atılmaması için her türlü imkan sağlanıyor. Binlerce kayaksevere ev sahipliği yapan Palandöken Dağı'ndaki ekipler, olası çığ tehlikesi için hazır kıta bekliyor. Kapanan köy yollarındaki acil hastalara müdahale etmek de 112 Komuta Merkezi ekiplerine düşüyor. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Erzurum Horasan Çat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title