Haberler

Sarı'dan Öğrencilere Tercih Uyarısı

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, YGS ve LYS tercihlerinde dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Eğer dikkatli ve uzman rehberler eşliğinde tercihler yapılırsa bu yıl neredeyse her iki kişiden biri dört yıllık fakülteleri kazanmakta zorlanmayacak” dedi.

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, YGS ve LYS tercihlerinde dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Eğer dikkatli ve uzman rehberler eşliğinde tercihler yapılırsa bu yıl neredeyse her iki kişiden biri dört yıllık fakülteleri kazanmakta zorlanmayacak" dedi.

LYS sonuçlarına göre öğrencilerin sağlıklı ve doğru tercih yapabilmeleri için Bingöl'de tüm liselerde tercih komisyonlarının kurularak, uzman rehber öğretmenlerin görevlendirildiğini belirten Sarı, velilerin konuya hassasiyet göstermelerini, çocuklarımızın bu hayati süreçte destek almalarının gerekli olduğunu söyledi. Tercih dönemlerinin 6-15 Temmuz, yerleştirmelerinde bayramdan sonra gerçekleşeceğini aktaran Sarı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Üniversiteye yerleşmenin altın kuralı, mutlu bir ömür geçirmenin değişilmez tarifesi bu dönemden geçer. Bu dönemde öğrenci tercihini yaparken tercihleri sırasında herhangi bir hata yapmamaları için mezun oldukları okulda kurulan tercih komisyonlarından ve ilimiz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nde kurulan tercih masasına başvurabilir tercih konusunda yetkililerden bilgi alabilirler."

TERCİHLERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Sarı, açıklamasında YGS ve LYS tercihlerinde dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıraladı:

"6 Temmuz itibariyle yayınlanan yeni kılavuza göre tercihlerin yapılmalı. Tercihlerin mutlaka tercih komisyonu gözetiminde yapılmalı. Tercihlerde en çok dikkat etmeniz gereken şey puanınız değil, puana göre aldığınız başarı sıralamanızdır. Çünkü üniversiteler puanla değil sıralamaya göre öğrenci alıyor. Mutlaka ÖSYM'nin yayınladığı üniversite tercih kılavuzuna göz atmalısınız. Tercihlerinize başlamadan önce sıralamanızın altında kalan üniversiteleri yazmalısınız. 30 tercih hakkınız var. Tercihinizde mutlaka sıralamanızdan daha yüksek en az beş tane üniversite yazın. Bunlar da çıkması muhtemel üniversite ve bölümlerdir. İlk tercihlerinizi puanınızdan yüksek sıralamanızdan düşük üniversitelerden yana kullanın. Örneğin dereceniz 95 binlerdeyse ilk tercihlerinizi 70-75 bin sıralamasından alan bölümlerden yana kullanın. İlk dört veya beş tercihinizi buna göre kullanabilirsiniz. Daha sonra yapacağınız tercihlerde ise puanınıza çok yakın veya eşdeğer bölümleri tercih edin. Bundan sonra yapacağınız tercihleri de derecenizin üstünde olan bölümler için kullanın. Yani 90 bin derecesindeyseniz ilk 95, 100, 120 bin ve üzeri bölümleri tercih edebilir. Buradaki amaç da sıralamaların yükseleceğini hesaba katmaktır. Sıralamalar yükselirse sizin almış olduğunuz 90 bin derecesi bu üst derecelere eşit olacağından açıkta kalma riskiniz böylece daha az olur. Yerleştirme, merkezi olarak yapıldığından ve yerleşme oranı çok düşük olduğundan, tercihlerinizi, minimum puan açısından, kendi Y-YGS/LYS puanlarınızın +/- 15, başarı sırasının yarısı kadar alt, 2 katı kadar üst aralıktan olmasına dikkat edin. İstenmeyen bir yükseköğretim programına tercihler arasında ne olursa olsun yer vermeyin. Daha çok istenen bir yükseköğretim programı, salt yüzdelik dilim, minimum puan ya da başka bir nedenden ötürü daha az istenen bir programın altına alınmamalıdır. Özel üniversiteleri tercih edecek öğrencilerin, bölümün şartlarına uygun tercih yapmaları gerekir" - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakup Sarı Bingöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title