Haberler

Sare Davutoğlu Kız Yurdu İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu,Van'ın Erciş İlçesi'nde yaptırılan 200 yataklı kız yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Van'ın Erciş İlçesi'nde yaptırılan 200 yataklı kız yurdu inşaatında incelemelerde bulundu. Davutoğlu, kız yurdunun bir çok öğrencinin sıkıntısını gidereceğini, açılışına da katılacağını söyledi.

Erçiş İlçesi'nde yapımı devam eden 200 yataklı kız yurdunda düzenlenen programa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi ve DMEDD Onursal Başkanı Sare Davutoğlu, TİM Genel Başkanı Şahin Oktay Yurt, DMEDD Başkanı Canan Kolulu, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, projenin mimarları Ergun Öner ve Salih Pulcu ile 10 kişilik DMEDD üyeleri katıldı.

Karayoluyla Van'ın Erciş İlçesi'ne gelen davetliler, Sevim Kürüm Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan 200 yataklı Kız yurdunda incelemelerde bulundu. Yapım bedeli DMEDD ve TİM tarafından karşılanan yurdun Kasım ayında faaliyete gireceği belirtildi. DMEDD üyeleri tarafından da Sevim Kürüm Anadolu Lisesine fotokopi cihazı hediye edildi.

İnşaat alanındaki incelemelerin ardından yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Davutoğlu, çıkışta açıklamalarda bulundu. Van 'da yaşanan depremler sonrası sarsıntılardan en çok etkilen Erciş 'e, DMEDD olarak bir kız yurdu yaptırmaya planladıklarını söyledi. Davutoğlu, İnşaat başlamıştı. Biz de inşaatın nasıl gittiğini yerinde görmek için bugün buraya geldik. Yüklenici firmadan bilgiler aldık. İnşaatın iyi gittiğini görerek çok memnun olduk. Kalacak yer sıkıntısı ve gidiş geliş yapan bir çok öğrencinin sıkıntısını çözecek önemli bi proje. İnşallah bitince de açılışına gelmeyi planlıyoruz. Yapılan bu yeni yurdun Erciş'e hayırlı olasını diliyorum dedi.

VANHABER.COM

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title