Haberler

Sare Davutoğlu, Gaziantep'te Kız Yurdu Açtı

Güncelleme:

Şahinbey ilçesi Güneykent Mahallesi’nde bulunan 160 kişilik kız öğrenci yurdu açılışına katılan Sare Davutoğlu, burada yaptığı konuşmasında, kendisini en mutlu eden şeyin eğitim alanında yapılan yatırımlar olduğunu vurguladı. Bülbülzade Vakfı’nı, yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik eden Sare Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Savaş mağduru kadınlarla ilgili bir çalışma için buradayım ama sadece savaşı değil, böyle güzellikleri gördüğüm ve paylaşma imkanı bulduğum için memnuniyet duydum. Gerçekten dünyaya bırakabileceğimiz en güzel yatırım eğitim alanında bırakılmış eserler. Beni en fazla memnun eden şey eğitim kurumlarının açılışları. Özellikle bugün Eruslu Kız Yurdu’nun açılışında bulunuyor olmak benim için çok büyük bir memnuniyet kaynağı. İnşallah burada kalan üniversite öğrencilerimiz buradan ayrıldıktan sonra da burada aldıkları eğitimle burada aldıkları bilinçle hem Türkiye’ye hem dünyaya hizmetlerini artırarak devam edeceklerdir diye ümit ediyorum. Bülbülzade Vakfı’nı tebrik ediyorum.”

Açılışta konuşan Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir ise dünyada ölmeden önce bırakılan bu tür eserlerin karanlığa bir ışık yaktığını belirtti. Aldemir, “Arkamda gördüğünüz bu vakıf eseri, Mustafa Eruslu tarafından şehrimize kazandırıldı. 160 öğrenci kapasiteli bir kız öğrenci yurdu. Hepimiz bu hayattan göçüp gideceğiz. Geride insanlık adına gelecek nesiller adına Allah’ın bize verdiği maldan mülkten, bilgiden bir şeyler bırakıp bir esere dönüştürmüşsek bunlar kalacak ve bizi de öldükten sonra yaşatacaktır. İşte bu çalışmalar ülkemizin her yerinden karanlığa yakılmış bir mum gibi çoğalmaya başladı” dedi.

Kız Öğrenci Yurdu’nu yaptıran iş adamı Mustafa Eruslu, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimin kendileri için birinci öncelikleri arasında olduğunu dile getirdi. Eruslu, şunları söyledi:

Gaziantep büyüyen ve gelişen bir şehir. Şuanda Suriyeli misafirlerle birlikte yaklaşık 2 milyon 300 bin insan burada yaşıyor. Eğitim birinci önceliğimiz. Gaziantep’te 4 üniversite var. Şehrimizde, burada okuyan gençlerimizin barınma ihtiyaçlarını ve diğer sosyal ihtiyaçlarını karşılamak üzere biz de kendimizi bir görevli kabul ettik ve öncelikle kız öğrencilerimizin barınması için böyle bir yurdu yaptık. Şuan da yurdumuzda 165 tane üniversite öğrencisi genç kızımız barınıyor. Yürüme mesafesinde de üniversitelerine gidip geliyorlar.”

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kız yurdunun açılış kurdelesi kesildi. Açılışa Sare Davutoğlu’nun yanı sıra milletvekilleri, belediye başkanları, oda başkanları, STK temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülbülzade Vakfı Sare Davutoğlu Mustafa Eruslu Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title