Haberler

Sare Davutoğlu 'Aynı Gökkubbe Altında Gönül Dilimiz Türkiye' Toplantısına Katıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Diyarbakır’da düzenlenen ‘Aynı Gökkubbe Altında Gönül Dilimiz Türkiye’ toplantısına katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Diyarbakır'da düzenlenen 'Aynı Gökkubbe Altında Gönül Dilimiz Türkiye' toplantısına katıldı.

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, sabah saatlerinde Diyarbakır'a geldi. Beraberinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Selva Çam, milletvekilleri ve Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ile birlikte Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret Eden Sare Davutoğlu, burada Vali Hüseyin Aksoy'dan kentin son durumu ile ilgili bilgi aldı.

Daha sonra Sur ilçesinde çıkan çatışmalar nedeni ile evlerini terk etmek zorunda kalan ailelerle görüşen Sare Davutoğlu, ziyaretin ardından bir otelde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Aynı Gökkubbe Altında Gönül Dilimiz Türkiye' toplantısına katıldı.

"PROVOKASYONLARI BOŞA ÇIKARAN ŞEY, DİYARBAKIR KADINLARININ TERÖRE KARŞI DURUŞUDUR"

Boynuna taktığı barışı simgeleyen beyaz eşarpla bir konuşma yapan Sare Davutoğlu, bu kutlu şehre çok farklı vesilelerle geldiğini, hüzünlü bir zamanda geldikleri için buruk olduklarını söyledi. Bin yıllık kardeşliği tesis edeceklerini belirten Sare Davutoğlu, "Masada örgüt tarafımdan kaçırılmış evlatların anneleri, hem şehit anneleri ile konuştum, merhameti arttırmamız gerekir. Sur'un üzerimizde hakkı var. Sur'u tahribata uğramadan öncekinden daha güzel inşa ederek hakkı teslim edeceğiz. Gelecek hepimizin çocuklarının geleceğidir. Bu zor süreçte de kadınlarımız terörün kanattığı yaralara merhem olacak. Kadınlarımız sıkıntılı zamanlarda birleştiriciliği ortaya koydular. Bundan sonra hep bir arada olacağız. Ben Diyarbakır'ın bölgenin kadınların ne kadar kuvvetli olduğunun şahidiyim. Tarihi kardeşliğimizi ebedi kılmak için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Kan dökmekle hiçbir şey savunulamaz. Hukukun siyasetin ve demokrasinin dışına çıkanı meşru kılamayız. Dün Ankara'da şehit aileleri ile bir aradaydık. Bu kadınlarımızın da hissiyatı aynı. Kardeşliğimiz kıyamete kadar devam edecek. Provokasyonları boşa çıkaran şey, Diyarbakır kadınlarının teröre karşı duruşudur" dedi.

SARE DAVUTOĞLU'NDAN 'EDİ BESE' VURGUSU

Edi bese (yeter artık) çağrısının sadece bir tarafın değil, bütün milletin sahiplendiği bir çağrı olduğunu aktaran Sare Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bizi ayrıştırmaya çalışanlara karşı birleşmeye geldik. Burada son aylarda yıkılmaya çalışılan sadece evler değil kardeşliğimizdir. Asla yalnız değilsiniz. 78 milyon Türkiye insanı sizinle berber. Şu andan itibaren yapılacak çalışmalarla birlikte olacağız. Evlerin, duvarlarını sadece tuğlayla değil muhabbetle öreceğiz."

Daha sonra konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Sur içinde tespit çalışması yapılacağını kaydederek, "Koruma imar planı çerçevesinde çalışmalara başlayacağız. Sur'un içinde TOKİ yapılaşması olmayacaktır. Biz Sur'da ve bölgede yaşayan vatandaşların yarımına koşan bir ekip olarak sahadayız" diye konuştu.

Sare Davutoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Kadın sağlığı' programına katıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatma Güldemet Sarı Ahmet Davutoğlu Sare Davutoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title