Haberler

Sarayköylü "CAN"LAR Muharrem İftarında Buluştu

Güncelleme:

Sarayköy Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen iftar yemeği Güzelköy'den gelen Günay Derviş Kalkan Hoca'nın okuduğu dua ve şiirler ile başladı.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçede yaşayan Alevi vatandaşlar ile Geleneksel Muharrem İftarı'nda bir araya geldi.

İftara katılan vatandaşlara teşekkür eden Başkan Özbaş "Artık geleneksel hale getirdiğimiz Muharrem iftarında siz değerli dostlarımızla bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bugün burada oruçlarımızla birlikte gönüllerimizi de açıyor, birliğimizi ve kardeşliğimizi bir kez daha gür bir şekilde haykırıyoruz. Bu sofra ayrılıkların, anlaşmazlıkların sona erdiği sofradır. Bu sofra aynı acıları yaşayan, aynı hüzünle yoğrulan insanların buluştuğu sofradır. Bu sofra tıpkı Kerbela'da olduğu gibi, tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, tıpkı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi dini, vatanı ve milleti için canını feda etmeye hazır kahramanların buluştuğu sofradır. Bu birlik ve beraberliğimiz sayesinde bugün huzur içerisinde, al bayrağımızın altında oruçlarımızı açıyor, hür bir şekilde ibadet ediyoruz. Kerbela'da yaşanan acılar da bu birliğimizin bir parçasıdır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)'in göz bebeği Hz. Hüseyin Efendimizin ve ailesinin şehit edilmesi tüm İslam âlemini tarif edilmez derin acılara boğmuştur. İslamiyet'in büyük önderlerimin bu mücadelesi ve şahadetleri, günümüze kadar gelen hak ve batıl savaşında en önemli örnek olarak durmaktadır. Ben bu anlamlı buluşma vesile ile başta Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V), Hz. Ali Efendimiz, Hz. Hüseyin Efendimiz ve Hz. Hasan Efendimiz olmak üzere tüm Ehli Beytimizi ve şehitlerimizi rahmetle ve büyük bir özlemle anıyor, bu iftar yemeğimizin hayırlara vesile olmasını ve yapmış olduğumuz ibadetlerin kabul olmasını Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Necati Özbaş Sarayköy Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak?
title