Haberler

Saraybosna'da "Summit100" Konferansı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Salondan ve katılımcılardan detay BBI Genel Müdürü Amer Bukvic kürsü açıklaması Salondan detaylar Kuzey Ülkeleri Bakanlar Konseyi Başkanı Kari Kahiluoto açıklama Saraybosna'da "Summit100" konferansıbuluştu Güneydoğu Avrupa ülkelerinden iş adamları ve devlet yetkililerinin katıldığı "Summit100" iş konferansı, Saraybosna'da başladı Güneydoğu Avrupa ülkelerinden iş adamları ve devlet yetkililerinin katılımıyla bu yıl beşincisi düzenlenen "Summit100" iş konferansı, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Salondan ve katılımcılardan detay

BBI Genel Müdürü Amer Bukvic kürsü açıklaması

Salondan detaylar

Kuzey Ülkeleri Bakanlar Konseyi Başkanı Kari Kahiluoto açıklama Saraybosna'da "Summit100" konferansıbuluştu

Güneydoğu Avrupa ülkelerinden iş adamları ve devlet yetkililerinin katıldığı "Summit100" iş konferansı, Saraybosna'da başladı

Güneydoğu Avrupa ülkelerinden iş adamları ve devlet yetkililerinin katılımıyla bu yıl beşincisi düzenlenen "Summit100" iş konferansı, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da başladı.

Bosna Bank International (BBI) ve ASA Grup işbirliğinde düzenlenen konferansa, Slovenya, Hırvatistan, Karadağ ve Sırbistan'ın yanı sıra Güneydoğu Avrupa'dan çok sayıda yabancı iş adamı ve devlet yetkilisi katıldı.

BBI Genel Müdürü Amer Bukvic, açılışta yaptığı konuşmada, konferansın bölgedeki iş adamlarının vizyonu sonucunda ortaya çıktığını ifade ederek, ekonomik gelişme ve rekabetin ele alınacağı konferansın uzun yıllar devam etmesi temennisinde bulundu.

Ekonomik işbirliğinin ülke geleceğini son derece etkilediğini anlatan Bukvic, "Konferans kapsamında sadece iş dünyasını değil eğitim konusunu da ele alacağız. Eğitimin kalitesini arttırmak ekonomik gelişmeleri olumlu anlamda etkileyecektir. Ortak hareket ve işbirliğinin güçlenmesiyle bölgesel anlamda daha güçlü olabiliriz. Daha iyi yarınlar için kurumsal birlikler oluşturmalıyız." dedi.

"Sinerji, markalaşma ve işbirliği anahtar sözcüklerdir"

Kuzey Ülkeleri Bakanlar Konseyi Başkanı Kari Kahiluoto da "Kuzey ilhamı" konulu oturumda, bölgede ekonomik istikrarın sağlanmasının önemine değinerek, Danimarka, Finlandiya, İzlanda, İsveç ve Norveç'in 1952 yılında ekonomik anlamda işbirliği yapmaya başladıklarını söyledi.

Finlandiya'nın, Kuzey Ülkeleri Bakanlar Konseyi dönem başkanlığını üstlendiğini anımsatan Kahiluoto, "Sinerji, markalaşma ve işbirliği anahtar sözcüklerdir. Bizim işbirliğimizin temelinde ortak değerler ve hareketlilik vardır. Bu bağlamda, ilham olarak tecrübelerimizi aktarmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Bu yıl, "Yeni dönem için anlaşma" sloganıyla düzenlenen konferans kapsamında, iş dünyası, enerji, ulaşım, tarım, turizm ve bilgi teknolojileri konularında çeşitli oturumlar düzenlenecek. İki gün sürecek konferansta ayrıca, küresel pazarda yer almak ve işsizlik oranının azaltılması için projelerin geliştirilmesi de hedefleniyor.

Konferansın ikinci gününde ise başta Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri olmak üzere Slovenya, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Kosova cumhurbaşkanlarının katılımıyla ortak panel düzenlenmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hırvatistan Slovenya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title