Haberler

Saraybosna'da NATO Toplantısı Başladı

Güncelleme:

NATO Parlamenter Asamblesi Güvenliğin Sivil Boyutu Demokratik Yönetim Komitesi toplantısı, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da başladı.

NATO Parlamenter Asamblesi Güvenliğin Sivil Boyutu Demokratik Yönetim Komitesi toplantısı, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da başladı.

Bosna Hersek Parlamentosu'nda düzenlenen toplantı öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan NATO Parlamenter Asamblesi Üyesi Michael Jopling, Bosna Hersek'te bir arada yaşamanın önemine işaret ederek bunun hem AB hem de NATO üyelikleri sürecinde Bosna Hersek'e başarı sağlayacağını vurguladı.

Bosna Hersek'in NATO üyeliği konusunda en kısa zamanda ilerleme göstermesi temennisinde bulunan Jopling, "Bosna Hersek'teki sorunun, ülkedeki iki entite arasındaki tutum farklılığından kaynaklandığını düşünüyorum. Önemli olan birlik içerisinde yaşamayı öğrenmektir" diye konuştu.

" Türkiye, Bosna Hersek'in NATO'ya üyeliğini destekliyor"

Toplantıya katılan AK Parti Ankara Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi Aydın Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Bosna Hersek'in NATO'ya üyeliğini çok güçlü bir şekilde desteklediğini ifade ederek Bosna Hersek'in üyelik için önünde zor bir süreç bulunduğunu ancak bunu başaracağını düşündüğünü söyledi.

Ünal, NATO üyeliğinin Bosna Hersek'e özellikle belli başlı konularda destek sağlayacağını kaydederek "Bosna Hersek'in güvenlik konusundaki endişeleri giderilmiş olacak. Ardından, Bosna Hersek'te istikrarın sağlanması için büyük bir adım atılmış olacak. Güvenlik ve istikrar sağlandığında Bosna Hersek ekonomisinin önündeki tüm engeller ortadan kalkmış olacak" diye konuştu.

Bosna Hersek'in NATO üyeliğinin AB üyeliğine de kapı aralayacağına işaret eden Ünal, kardeş ülke olarak gördükleri Bosna Hersek'in güvenlik, istikrar ve büyüyen bir ekonomik ortamda geleceğe güvenle, huzurla bakması için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Saraybosna'da bugün başlayan toplantı, 10 Mart'ta Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Aydın Ünal Saraybosna Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title