Haberler

Saray'ın Güvenliği İçin 50 Milyon TL

Güncelleme:

TMMOB Mimarlar Odası, AK Sarayı'n güvenlik giderleri ile ilgili; 3 bin kamera, aktif cihazlar ve izleme ünitelerinin maliyetinin 50 milyon lirayı bulduğunu açıkladı.

TMMOB Mimarlar Odası, kalem kalem Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın güvenlik maliyetini açıkladı. Sarayın sadece kamera, aktif cihazlar ve izleme üniteleri maliyeti 50 milyon lirayı buluyor.

3 BİN KAMERA VAR

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Atatürk orman Çiftliği'nde yasa dışı şekilde inşa edilen sarayda 3 bin tane kamera olduğu kendileri tarafından da söyleniyor. İşte Kent İzleme Merkezi kamera maliyetleri ve sistemi üzerinde çalıştı." dedi.

"CİDDİ BİR ALT YAPI ŞART"

Candan, "Saraydaki kameraların Axis marka olduğunu öğrendik, kameraların tanesinin 2 bin ile 2 bin 500 Euro arasında değiştiğine dair bilgiler edindik. Kamera sisteminin çalışabilmesi için ciddi bir alt yapının olması, aktif cihazlar, izleme üniteleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"MALİYETİ 50 MİLYON TL"

Tezcan Karakuş Candan, "Uygulanmış projeler üzerinden örnek verirsek, şu anda 378 kameralı bir stadın güvenliği en az 2 milyon Euro'ya mal ediliyor. 3 bin kameralı ve altyapı cihazları ile birlikte Kaçak sarayın güvenlik teknolojisi en az 50 milyon liraya mal olur." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tezcan Karakuş Ak Saray Önemsiz Sıkıcı Politika Ekonomi Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (91)

neronmobilWeb@haberler.com:

7 tane kominist emperyalist fasist guc birlestinz gene yikamadiniz nerde demokrasi refah kapandi sesimizi cikarmadik fazilet kapandi sesimizi cikarmadik akp kapacakti sesimizi cikarmadik simdi siz o sarayda olsaydiniz istiklal mahkemelerini kurar bizi asardiniz gene secim olsun inadina ERDOGAN catlayin siz

23
42
yanıtYanıtla
Alpaslan AkbayMobil-IOS:

Dünyada itibarımız ne olacak Biraz düşünün bir Amerika da bir Türkiye'de Siz bakmayın bu karalayanlara Türkiye artık bir markadır

30
21
yanıtYanıtla
Bordo Mobil-IOS:

Çekemeyen hainler çatlasın bu sarayı İsrail yapsaydı öveöve bitiremezdiniz gezi zekalılar

29
21
yanıtYanıtla
DİRİLİŞ. Mobil-IOS:

Helali hoş olsun

24
23
yanıtYanıtla
melike:

Verilen paralar senden benden bizden. . . Her sene 20 milyar vergi ödüyorum. Haram zehir zıkkım olsun kendi payıma düşen. .

30
12
yanıtYanıtla
SivasliMobil-IOS:

Ülkemizi temsil ediyor... Son derece normal..

12
27
yanıtYanıtla
İnş. Müh.Mobil-IOS:

İnanmayın bu mimarlar odasına. Bunlar ortalığı karıştırmak isteyen ayyaşlar.

15
23
yanıtYanıtla
Ben demedim:

sende domuz serisindenmisin o zaman

yanıt5
yanıt2
kmobilWeb@haberler.com:

Durmak yok yola devam.......

25
12
yanıtYanıtla
KAPTAN:

BATIYORUZZZ

20
12
yanıtYanıtla
Ben demedim:

sende domuz serisindenmisin o zaman

5
2
Tüm 91 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title