Haberler

Saray'da Gölet Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı’nın Saray ilçesinde başlattığı hayvan içme suyu göleti yapım çalışmaları devam ediyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı'nın Saray ilçesinde başlattığı hayvan içme suyu göleti yapım çalışmaları devam ediyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı, ilçeye bağlı Sinanlı, Servi, Göçerler, Demirler, Bahçeköy ve Yuvalı Mahallerinde gölet yapımlarına devam ederken, Kurtdere, Karapürçek, Güngörmez ve Çukuryurt Mahallerindeki göletlerde iyileştirme ve genişletme çalışmaları yapılıyor.

Hayvan göleti yapım ve iyileştirme projeleri hakkında bilgi veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclis Üyesi ve Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu Üyesi Nazmi Duygu, "Tarımsal Daire Başkanlığının başlattığı proje kapsamında yeni hayvan göletleri ve mevcut göletlerin iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Şuan iyileştirmesi yapılan göletlerimizde, genişletme çalışmasının yanı sıra göletlerin daha verimli ve faydalı kullanılabilmesi için dip savak ve dolu savak çalışmaları da yapıyoruz. Yani göletlerimiz ile hayvanların içme suyunu karşılamanın yanı sıra meralarımızı ve yakın tarlalarımızı da sulayacağız. Aynı zamanda iyileştirme çalışmaları biten göletlerimizin etrafında peyzaj çalışması yapacağız. Göletlerin etrafına fidan ekip bu fidanları da göletlerimizden sulayacağız. Buradaki asıl amacımız göletlerimizden birçok şekilde faydalanabilmek. Bu şekilde çalışması biten göletlerimizle hayvanlarımızı, mera ve tarlalarımızı sularken aynı zamanda insanlarımızın buralardan sosyal olarak faydalanmasını sağlamayı istiyoruz. Bu göletlerimizde birçok balık türü mevcut. İnsanlar buraları mesire alanı olarak kullanacak ve isteyen olta balıkçılığı yapacak. Bu sayede mahallerimize sosyal alanlar da kazandırmış olacağız" dedi.

Mahallerdeki meraların iyileştirme çalışmalarına da devam ettiklerini belirten Duygu "Mahallerimizde meralarda kompoze gübreleme çalışmaları yapıyoruz. Meralarımızdan daha fazla ve kaliteli ot almayı amaçlıyoruz" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karapürçek Tekirdağ Bahçeköy Sinanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title