Haberler

Şarampol Caddesi Projesi"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Şarampol Caddesi Projesi, sadece cadde güzelleştirme projesi değildir.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Şarampol Caddesi Projesi, sadece cadde güzelleştirme projesi değildir. Bu proje, bir Antalya projesidir" dedi.

Türel, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde söz konusu projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Şarampol Caddesi'ne yönelik projenin adını "Efsane Geri Dönüyor" olarak belirlediklerini söyledi.

Şarampol Caddesi'nin kent merkezi ile kentin kuzey kesimlerini birbirine bağlayan önemli bir ulaşım noktası olduğunu belirten Türel, özellikle cadde üzerinde bulunan hafif raylı sistemin toplu taşıma açısından önemine değindi.

Türel, projeyle caddenin yeni bir görünüme kavuşturulacağını ifade ederek, "Şarampol Caddesi, daha önce yaptığımız raylı sistem çalışmalarının ardından kendi haline terk edildi. Bizim orada yaptığımız raylı sistemin faturasını halka ödetmek isteyenler, özellikle bile bile ihmal ettiler. Ucundan bile tutmadılar, bugünlere kadar geldik" diye konuştu.

Proje üzerinde şehir planlamacısı Can Kubin ile yaklaşık bir yıldır çalıştıklarını anlatan Türel, caddedeki düzenleme çalışmalarının yapılıp yapılmaması için 18 Ekim'de, 8 mahallede 47 bini aşkın kişinin katılımıyla referandum planladıklarının altını çizdi.

Türel, bahse konu caddenin tarihsel açıdan uzun bir geçmişe sahip olduğunu ve kentte yaşayanların belleklerinde de önemli bir yer edindiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şarampol Caddesi Projesi, sadece cadde güzelleştirmesi projesi değildir. Bu proje, bir Antalya projesidir. Biz bu projeyi sadece bir mimari güzellik olsun diye yapmadık. Yaklaşık bir yılda tamamlayacağımız proje ile aynı zamanda caddenin ulaşım sorununu da çözüyoruz. Projeyle amacımız, Şarampol Caddesi'nin varolan potansiyelleri ve kent içerisindeki konumu göz önünde bulundurularak, dünyadaki yayalaştırma prensipleri ışığında hak ettiği öneme yeniden sahip olmasını sağlayacak bir düzenleme yapmaktır."

Toplantıya, Şarampol Caddesi sakinleri ve esnafı da katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Haşim İşcan Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title