Haberler

Şaphane Belediye Başkanı Yeşildeniz: "Kayabaşı Parkı, Mesire Alanına Dönüştürülecek"

Kütahya'nın Şaphane ilçesinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait Kayabaşı Parkı ve çevresinin orman mesire alanına dönüştürülerek hizmete açılacağı bildirildi.

Kütahya'nın Şaphane ilçesinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait Kayabaşı Parkı ve çevresinin orman mesire alanına dönüştürülerek hizmete açılacağı bildirildi.

Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeyi öğrenci kenti haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrenciler ve ilçe dışından gelen ailelerinin yararlanabileceği, ilçe merkezine yakın mesire alanı bulunmadığını kaydetti.

İhtiyaç nedeniyle Kayabaşı Parkı'nın mesire alanına dönüştürülerek piknik alanı yapılacağını ifade eden Yeşildeniz, şöyle konuştu:

"Kent içindeki incelemelerimizde meslek yüksekokuluna yakın, öğrencilerin gece gündüz güvenle gidebileceği yer olarak Kayabaşı Parkımızı gördük. Park ile birlikte öğrencilerin kaldığı yurtların etrafında ışıklandırma çalışmaları yaptık. Şaphane'yi öğrenci kenti haline getireceğiz. Yıllardan beri işletmeciler tarafından kiralanarak işletilen Kayabaşı Parkı ile birlikte yöresini Orman Bölge Müdürlüğünden gerekli yasal izinleri de alarak orman mesire alanına dönüştürmek için çalışmalara başladık. Kent içerisinde yürüyüş yapılabilecek güvenle gidilebilecek alanlar yapacağız. Parkı mesire alanına dönüştürmek için, ailelerin yararlanabileceği piknik alanları, yürüyüş yolları, çeşmeler bayan ve erkek tuvaletlerini hayata geçirerek, herkesin birlikte yararlanabileceği mesire alanına dönüştüreceğiz. "

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title