Haberler

Sapanca Gölü Tarihinin En Büyük Düşüşünü Yaşıyor

Güncelleme:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Gölü'nün tarihinin en büyük düşüşünü yaşadığını söyledi.

Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada bu yıl kurak bir mevsim geçirdiklerini anlatarak, Sapanca Gölü'nün de bu kuraklıktan ciddi olarak etkilendiğini söyledi.

TARİHİNİN EN BÜYÜK DÜŞÜŞÜNÜ YAŞIYOR

Sapanca Gölü'nün hem Sakarya hem de Kocaeli'nin en temel ve önemli içme suyu kaynağı olduğunu dile getiren Keleş, "Maalesef Sapanca Gölü şu anda tarihinin en büyük düşüşünü yaşıyor" dedi.

TELAFİSİ İMKANSIZ SIKINTILARLA KARŞI KARŞIYA KALIR

Keleş, şu an kirlenme olmadığı için su kalitesi açısından ciddi bir riskin gözükmediğini ifade ederek, "Bu tür su kaynakları, özellikle doğal depolama alanına sahip olan Sapanca Gölü gibi su kaynakları işletme kodu ya da su bütçesi dediğimiz kritilerle dikkate alınarak yönetilmelidir. Sapanca Gölü'nün su bütçesi bu anlamda zorlanma yaşıyor. İçme suyu öncelikli olarak kullanılırsa bu zorlanma, nisbeten yönetilebilir ama hem içme suyu hem kontrolsüz endüstriyel kullanım yüklenirse Sapanca Gölü'ne, uzmanların ifadelerine ve bizim tespitlerimize göre Sapanca Gölü gerçekten telafisi imkansız sıkıntılarla karşı karşıya kalır" şekllinde konuştu.

Şu anda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ile yürüttükleri süreci yakından takip ettiklerini anlatan Keleş, Bakan Veysel Eroğlu'nun konuyu bizzat takip ettiğini kaydetti.

Keleş, göldeki ekokolik dengede şu an için hemen oluşacak bir riskin bulanmadığını dile getirerek, ancak bunun sürdürülebilir ekolojik denge açısından yönetilir bir durum olmadığını vurguladı.

2,5 MİLYON İNSANI İLGİLENDİREN BİR GÖL

Sapanca Gölü'nün yaklaşık 2,5 milyon kişiyi ilgilendiren bir göl olması nedeniyle ekolojik dengesinin de çok önemli olduğunu belirten Keleş, "Eğer önümüzdeki sene mevsim normallerinde bir yağış yağarsa, özellikle kar yağışı olursa kendini toplarlayacağı kanaatindeyiz. Eğer bu kuraklık devam edecek olursa, biz böyle birşeyi öngörmüyoruz, ortaya bir takım riskler çıkabilr" ifadesini kuillandı.

Kaynak: AA / Güncel

Rüstem Keleş Sapanca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title