Haberler

Sapanca Gölü'nde Su Seviyesi Yüzde 40'lara Düştü

Güncelleme:

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, yağışlarda yüzde 40'lara varan düşüş olduğunu belirterek, yaz aylarında herhangi bir kesinti öngörmediklerini söyledi.

Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen panelde konuşan Keleş, suyun tüm canlıların yaşam kaynağı olduğunu dile getirdi.

Çok önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Keleş, içmesuyu kaynağı Sapanca Gölü'nü kirliliğe karşı en iyi şekilde koruduklarını anlattı.

Keleş, sağlıklı suya talebin her geçen gün arttığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şehrimizde ve bölgemizde bu yıl ciddi kuraklık yaşanıyor. Yağışlarda yüzde 40'lara varan düşüş var. Bu da doğal olarak bizi etkiliyor ancak bu yaz için herhangi bir kesinti öngörmüyoruz. Şehrimizin su noktasında önümüzdeki yıllarda su sıkıntısı yaşamaması için çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Sapanca Gölü'ne alternatif oluşturmak için Geyve'de Akçay Barajı'nı inşa ediyoruz.

Bu baraj sayesinde Sakarya'ya ilk defa alternatif kaynak kazandırılmış olacak." - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Su Günü Rüstem Keleş Sakarya Sapanca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title