Haberler

Sapanca Gölü'ndeki Sazlıklar Alev Alev Yandı

Sapanca Gölü'nde sazlık alanda yangın çıktı.

Sapanca Gölü'nde sazlık alanda yangın çıktı. 6 dönümlük alanda etkili olan yangın 3 saatlik çalışma sonucu söndürülebildi.

Edinilen bilgiye göre, Sakarya'nın Arifiye ilçesi Gölbaşı mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede büyüyen yangına olay yerine gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Yangın sonucu şehrin üstü kara bulutlarla kaplanırken, sazlık bölgede bulunan bataklıklar nedeniyle itfaiye ekipleri zor anlar yaşattı. İş makineleriyle de müdahale edilen yangın yaklaşık 3 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı.

Yangın sırasında Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu da yetkililerden bilgi aldı. Yangın ayrıca Arifiye Gölbaşı mevkisi dışında Serdivan ilçesi Eseltepe mevkisinde de etkili oldu. Yangın sonucu 6 dönümlük arazi kül olurken, şehrin üstü kara bulutlarla kaplandı. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Arifiye Sapanca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title