Haberler

Sapanca Gölü'nde 16 Kilo 200 Gram Ağırlığında Sazan Balığı Yakalandı

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi Eşme sahilinde 9. Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması yapıldı.

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi Eşme sahilinde 9. Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması yapıldı. En büyük balık kategorisinde Foks Lodos Takımı 16 kilo 200 gram ağırlığında ve 1 metre boyundaki tuttukları sazan balığı ile birinci oldu. Yarışma için tutulan sazan balıkları kilo tartımı ve boy ölçümü yapıldıktan sonra yeniden göle bırakıldı.

Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin (KAMADER) ortaklaşa düzenlediği 9.Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması Sapanca Gölü'nün Eşme Sahili'nde 52 takımdan oluşan 156 profesyonel balıkçının katılmasıyla 4-8 Kasım tarihleri arasında yapıldı. Yarışma çevre bilincinin yaygınlaştırılması, usulsüz avcılığın önüne geçilmesi ve doğal hayatın korunmasına katkı vermek amacıyla yapılıyor.

16 KİLO 200 GRAM AĞIRLIĞINDA SAZAN

9. Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışmasında en büyük balık kategorisinde 16 kilo 200 gram ağırlığında ve 1 metre boyunda sazanı yakalayan Foks Lodos Takımı birinci oldu.

En çok balık yakalama kategorisinde Extreme Carp Team ekibi toplam ağırlıkları 35 kilo 875 gram olan 4 adet sazan balığı yakalayarak kendi birinci oldu. En çok balık yakalama kategorisi ikincisi Asya Balıkçılık ekibi toplamda 25 kilo 160 gram ağırlığında iki adet sazan balığı yakaladı. En çok balık yakalama kategorisi üçüncüsü ise birinci gelen ve 16 kilo 200 gram ağırlığında yakaladıkları sazan balığı ile Foks Lodos Balıkçı Takımı seçildi.

BALIKLAR ÖLÇÜM YAPILDIKTAN SONRA GÖLE BIRAKILDI

Yarışma için tutulan sazan balıkları kilo tartımı ve boy ölçümü yapıldıktan sonra yeniden göle bırakıldı. En büyük balık kategorisi birincisine 7 bin lira, En çok balık birincisine 7 bin lira, en çok balık ikincisine 4 bin lira ve en çok balık üçüncüsüne de 2 bin lira ödül verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kartepe Sapanca Eşme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title