Haberler

Sapanca'da, Gebe Eğitim Merkezi Açıldı

Sakarya'nın 2'nci Gebe Eğitim Merkezi, Sapanca İlçe Devlet Hastanesinde hizmete girdi.

Sakarya'nın 2'nci Gebe Eğitim Merkezi, Sapanca İlçe Devlet Hastanesinde hizmete girdi.

Merkezin açılışında konuşan Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, devlet imkanlarının yanında hayırsever vatandaşların katkılarının azımsanamayacak düzeyde olduğunu belirterek, merkezin hayırlı olmasını diledi.

Sakarya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam ise, Gebe Eğitim Merkezi'nin daha önce sadece Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunduğunu, Sapanca'da ikinci merkezin açıldığını söyledi.

Bu çalışmaların diğer hastanelere de örnek olması gerektiğini dile getiren Sağlam, şöyle konuştu:

"İlçe hastanelerimizde yetkili ebelerimiz bulunuyor ve hepsi doğum yaptırabilecek bilgiye sahip. Ancak, hamile kadınlarımız, ilçe hastanelerimizden merkezdeki hastaneye sevk ediliyor. Bu, hem hastaya eziyet hem de uzaman doktorlarımıza gereksiz yük oluşturuyor. Hiçbir hasta bize yük olmaz. Ancak, bu doktorlarımıza uzmanlık gerektiren işlere de ihtiyacımız var. Sapanca'da bu faaliyetin başlamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Hastanenin Başhekimi Meryem Dişli, merkezde bugüne kadar 10 anne adayının eğitim aldığını kaydetti.

Başhekim Dişli, "Sağlıklı beslenme, gebelik fizyolojisi, bebek bakımı, lohusa bakımı, doğum yöntemleri, psikolojik destek, anne sütü ve emzirme teknikleri, nefes egzersizleri ve daha birçok konuda eğitim verildi." dedi.

Daha sonra, merkezin kurulmasında emeği geçen yardımsever ve hastane çalışanlarına plaket verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Üniversitesi Hasan Salih Sağlam Sapanca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title