Haberler

Sapanca Belediye Başkanı Yılmazer Esnaflara Seslendi

Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, Ziraat Odası’nın verdiği dayanışma yemeğinde Sapanca esnafına seslendi.

Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, Ziraat Odası'nın verdiği dayanışma yemeğinde Sapanca esnafına seslendi.

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Sapanca Esnaf Odası Başkanlığı ile "Müşteri İlişkileri Eğitimi" üzerine ortak bir proje de buluşacak. Başkan Yılmazer, Sapanca'nın turizm ilçesi olması için gerekli tüm desteklerde bulunacaklarını ancak her şeyi yönetimlerden beklemenin doğru olmadığı konusuna dikkat çekti ve esnafın müşterilerine ilçenin yüzünü ağartacak şekilde güler yüz ve alaka göstermeleri gerektiğini kaydetti. 2000'li yılların başına kadar "Ben ne üretirsem, müşteri onu almak mecburiyetinde" mantığında esnaflık yapıldığını ancak 2000'li yıllardan sonra "Müşteri ne isterse onu üretmek mecburiyetindeyiz" anlayışının hüküm sürdüğünü ifade eden Başkan Yılmazer, bu vesile ile esnaflara da çağrı yaptı.

Dükkanların erken saatte açılması gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmazer, "Gün geliyor saat 10 oluyor. Bazı dükkanların halen açılmadığını görüyorum. Bizim aldığımız İslam terbiyesinde atalarımızın nasihatine göre, Sabah namazından sonra dükkan açılır ve rızk aranır. Dükkanlarımızı erken açalım" dedi.

Büyükşehir yasası ile hizmet alanlarının genişlediğini açıklayan Sapanca Belediye Başkanı Yılmazer, köylerin mahalle olmasından sonra bu bölgelere de yerel yönetimlerin hizmet götürmek zorunda kaldığını ancak, kendilerine bu hizmetler karşılığında ekstra bir ödenek gelmediğini belirtti. Başkan Yılmazer, tüm köylere Sapanca Belediyesi olarak en az iki eser bırakacaklarını ve hizmet noktasında adil davranacaklarını söyleyerek, bu geçiş döneminde tüm muhtarlardan biraz daha sabırlı olmalarını istedi.

Sapanca'da yeni yapılan AVM'nin Turizm Fakültesi olması ve ilçeye büyük bir ekonomi kazandırılması isteğini vurgulayan Başkan Yılmazer, tüm kararları karşılıklı istişare ile alacaklarını ifade etti. Hafta içi taraf olarak Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü ile temasa geçilerek Sapanca AVM'nin Turizm Fakültesi olması yönünde görüş bildireceklerini kaydeden Başkan Yılmazer; "Açılmasını istediğimiz Üniversite'de yaklaşık 4 bin öğrencinin ayda ortalama 4 milyon TL sıcak parayı Sapanca'ya bırakacak. Bu da ilçe ekonomisi için çok büyük bir katkıdır" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yılmazer Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title