Haberler

Şap Yüzünden Denizli'de Hayvan Hareketi Yasaklandı

Denizli'de Kurban Bayramı'nın ardından bazı ilçelerde şap hastalığına rastlanması üzerine İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, il genelinde mezbahaneye kesim için götürülen hayvanlar dışında büyükbaş ve küçükbaş hayvan hareketliliğini yasakladı.

Denizli'de Kurban Bayramı'nın ardından bazı ilçelerde şap hastalığına rastlanması üzerine İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, il genelinde mezbahaneye kesim için götürülen hayvanlar dışında büyükbaş ve küçükbaş hayvan hareketliliğini yasakladı. Bazı ilçelerde de şap nedeniyle hayvan pazarları kapatıldı. Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da hastalığın yapılan aşının bir alt tipi olduğu ve bu nedenle yayıldığı belirtildi.

Denizli'de Kurban Bayramı'nın ardından Merkezefendi, Babadağ, Honaz ve Pamukkale ilçelerinde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığına rastlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından ilkbahar ve sonbahar döneminde 440 bin büyükbaş hayvanın şap aşılarının yapılmış olmasına rağmen şap virüsü yayıldı. Acıpayam ve Honaz'da Hayvan Pazarı kapatılırken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri de hastalığın yayılmaması için önlem aldı. Müdürlüğün talebi üzerine toplanan İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, il genelinde mezbahaneye kesim için giden hayvanlar dışında tüm hayvan hareketliliğini yasakladı.

AŞILAMADA YÜZDE 96 BAŞARI

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, ekipler tarafından ilkbahar ve sonbahar döneminde 400 bin büyükbaş hayvanın aşılandığını, aşılamada yüzde 96 başarıya ulaşıldığını belirterek ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"Kurban ayı sonrasında Doğu illerimizden gelen besilik hayvanlardan bulaştığı tahmin edilen şap hastalığı nedeniyle hastalık mihraklarında gerekli idari ve fenni tedbirler alınmış ve aşılama çalışmaları başlatılmıştır. Denizli'de çıkan şap hastalığı ile ilgili olarak Şap Enstitüsü tarafından yapılan teşhis sonucunda, hastalığın daha önce yapılan aşının alt tipi olduğu, bu nedenle hastalığın hızla yayıldığı bildirilmiştir. Müdürlük olarak şap hastalığına karşı mücadelemizde, yetiştiricilerin ve sahada çalışan personelimizin ahır hijyeni, dezenfeksiyon kurallarına uymaları hastalığın yayılmasının önlenmesi konusunda yararlı olacaktır. Ayrıca hastalığının yayılmasının önlenmesi amacıyla İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu'nun kararı gereğince mezbahaya kesim haricindeki hayvan hareketleri dışında, Denizli'de büyükbaş ve küçükbaş her türlü hayvan hareketleri yasaklanmıştır." - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Denizli Babadağ Honaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Yozgat deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title