Haberler

Şap Hastalığı Fuarı Vurdu

Şap hastalığı fuarı vurdu BURDUR'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı açıldı.

Şap hastalığı fuarı vurdu

BURDUR'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Teke Yöresi Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı açıldı. Fuar kapsamında yapılması planlanan İnek Güzellik Yarışması, il genelindeki 3 işletmede şap hastalığına rastlanması nedeniyle iptal edilince padoklar boş kaldı.

Uzay Çatı kapalı pazar yerinde düzenlenen ve 4 gün sürecek fuarın açılışına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik, CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ile sektör temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, Türkiye'de son 10 yıldır büyük değişim ve dönüşümler yaşandığını belirterek, bunun tarım alanında da kendini gösterdiğini anlattı. Türkiye'nin 2002 yılında 230 milyar dolar Gayrisafi Milli Hasıla'ya sahip olduğunu aktaran Arzu, tarımda ise bu rakamın 23 milyar dolar olduğunu anlattı. Bugün rakamın 62 milyar dolara yükseldiğini vurgulayan Kudbettin Arzu, "Dünyada 11'incilikten 7'inciliğe, Avrupa'da 4'üncülükten birinciliğe geldik. İtalya, Fransa ve İspanya'yı geçtik. Biz 75 milyon nüfusu besleyip üzerine 35 milyon turist ağırlıyoruz. 2 milyon da komşumuzu besliyoruz ve 18 milyar dolar Tarımsal Gayrisafi Milli Hasıla da ihracat yapıyoruz. Hedefimiz 2023'te Tarımsal Gayrisafi Milli Hasılamızı 150 milyar dolara, ihracatımızı da 40 milyar dolara çıkarmak" dedi.

2002 yılında bütün Türkiye'de hayvancılığa verilen desteğin 83 milyon TL olduğuna işaret eden Arzu, "Geçen yıl yalnızca Burdur'a hayvancılıkta 74 milyon TL destek verdik. Hayvancılığa verilen desteklerin yanında hayvancılık başta olmak üzere birçok tarımsal üründe faizleri yüzde 0- 8 arasına düşürdük. Bizden önceki dönemde faizler yüzde 59'du" diye konuştu.

Vali Hasan Kürklü de Burdur'da kaliteli süt üretiminin olmasına rağmen Burdur'a has bir markanın olmamasının kendilerini üzdüğünü kaydederek, "Hedefimiz Burdur'umuzu sütte de markası olan bir kent haline getirmek" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra fuarın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi ve stantlar gezildi. Fuarda yapılması düşünülen İnek Güzellik Yarışması ise il genelindeki 3 işletmede şap hastalığına rastlanması nedeniyle yapılamadı. Bu nedenle fuar alanında ineklerin konulması için hazırlanan padoklar da boş kaldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güzellik Yarışması Ali Orkun Ercengiz Türkiye Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title