Haberler

SAP'den Spor Sektörüne Özel Çözümler

Güncelleme:

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliklerinin başında gelen SAP İnovasyon Forum, 14 Mart'ta "Doğru Taktik" temasıyla Haliç Kongre Merkezi'nde Türkiye'nin ve dünyanın en yenilikçi teknolojilerine imza atan liderlerini buluşturdu. Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte bilişim teknolojilerinin spor kulüplerine ve seyircilere sağladığı katma değer konuşuldu.

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, gelenekselleştirdiği SAP İnovasyon Forum'u yedinci yılında İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi. Teknoloji ve inovasyonun bir araya geldiği, geniş kapsamlı bir gündeme sahip olan SAP İnovasyon Forum'un bu yılki ana teması "Doğru Taktik" olarak belirlendi. Tüm iş dünyasında teknoloji ve inovasyonla gelen dönüşümün yanı sıra buluşmada spor alanında bilişim çözümlerinin sağladığı hız ve üstün performans masaya yatırıldı.

SAP'nin yeni stratejik sektör hedefi spor ve eğlencede inovasyon

Spor ve eğlence sektörünü 25'inci stratejik sektör olarak belirleyen SAP, sürekli yatırımlarla bu alanda çözüm liderliğini sürdürdüğünü belirtti. Sporcuların ve takımların olduğu kadar izleyicilerin de spordan aldığı keyfi artıran analitik çözümler sunumlarla tanıtıldı. Kurumsallaşma yolunda kulüplerin işleyişini kolaylaştıran kurumsal kaynak yönetimi ve müşteri ilişkileri yönetimi çözümleri, verilerin tek noktada toplanarak spor kulüplerinin sportif ve şirket faaliyetlerine güç verdiğini belirtti. Moderatörlüğünü basketbol menajeri ve spor yorumcusu Murat Murathanoğlu'nun üstlendiği gün ortası oturumunda, veri analizinin spora sağladığı katma değer konuşuldu.

Global çapta NBA, NFL, WTA gibi spor organizasyonları ve ligler için altyapı çözümleri geliştiren SAP, dünyada Bayern Münih, New York Jets, New York Giants, New York Yankees ve San Francisco 49ers gibi takımların e-dönüşümlerine destek veriyor. NBA.com istatistik paneli gerçek zamanlı bellek içi SAP HANA platformu üzerinden tüm basketbol severlere ve basın mensuplarına NBA'in resmi istatistik tarihinin tamamını sunuyor.

Fenerbahçe'yi UEFA finansal kriterlerine taşımaya SAP katkısı

SAP Türkiye, kurumsallaşma çalışmalarına hız kazandıran Fenerbahçe Spor Kulübü'yle Mart 2013'te iş ortaklığına imza atarak Türkiye'de de spor kulüplerini geleceğe taşıyan hizmetlerini sürdürdü. Fenerbahçe tüm kurumsal ve mali süreçlerini SAP sistemiyle yönetmeye başladı. Kulüp böylece UEFA'nın Financial Fairplay kapsamında oluşturduğu finansal kriterlere de uyum sağladı. SAP ile anlık takip esnekliğine kavuşan Fenerbahçe, tüm kurumsal, finansal, bütçeleme, insan kaynakları ve raporlama süreçlerini tek bir sistem üzerinden yürütebiliyor.

SAP'nin sunduğu çözümler sadece arka plandaki bilgi teknolojileriyle sınırlı kalmıyor. Stadyumlarda inovasyonun en yeni örneklerinden birine imza atan SAP, Ekim 2013'te İstanbul'da düzenlenen WTA (Dünya Kadınlar Tenis Federasyonu) turnuvasında Sinan Erdem Spor Salonu izleyicilerine benzersiz bir deneyim yaşattı. Oyuncuların detaylı istatistik bilgilerine, salondaki interaktif pano üzerinden ulaşabilen seyirciler ayrıca oyuncuların taktiklerini rakiplerle karşılaştırmalı olarak izleyebildi.

SAP'nin çözümleri oyuncu performansında artış, sporseverlerle daha fazla iletişim ve etkileşim, daha iyi takım yönetimiyle daha fazla galibiyet, iş verimliliğinde ve gelirlerde artış sağlayarak spor sektörüne bilişim teknolojilerinin gücünü getiriyor. Yeni SAP analiz teknolojisiyle sahadaki bir futbolcunun ne zaman düşeceği, hareketlerinin takibi ve analiziyle mümkün olabiliyor. Bu teknoloji ayrıca teknik direktörlere sahadaki oyuncu performansı hakkında anlık bilgiler de getiriyor.

Performans analiziyle gelen sportif başarı etkinlikte ilgi çekti

SAP İnovasyon Forum'da katılımcıların ilgisini çeken konulardan biri SAP'nin kurucularından olan Dietmar Hopp'un sportif başarı öyküsü oldu. Dietmar Hopp, gençliğinde 3300 kişinin yaşadığı küçük bir köy kulübü olan TSG 1899 Hoffenheim'ı 2000 yılında Alman 5. liginden devralmasıyla kulübün yükselişini başladı. Hopp bilgi yönetimi felsefesiyle kulüp bir dönüşüm geçirdi. Koşu hızlarından sakatlanma istatistiklerine kadar hemen her şey SAP bilişim çözümleriyle sürekli incelenmeye başlandı. Antrenörler futbolcuların antrenmanlardaki hızlarını takip etti. Bir futbolcunun topu ne kadar ayağında tuttuğu, nerede topla koşmaya başladığı, bir forvetin topla buluştuktan sonra gol atması için ne kadar süre geçtiği sürekli olarak takip edildi. Bu analizleri kulübün bir parçası yapan Dietmar Hopp, sportif başarıya ulaşmaya başladı. Önce uzun süre bulunduğu 6. lige yeniden dönen takım bu ligde şampiyon olup 5. lige çıktı. Orada birkaç sene geçtikten sonra üç yılda 2 lig birden aşarak 2002-03 sezonunda Almanya'nın üçüncü ligine yükseldi. Birkaç sene sonra 2008-09 sezonunda, Almanya birinci ligi Bundesliga'ya yükselen kulüp son altı sezondur Bundesliga'da futbol oynuyor ve bu sene de sportif istikrarını ve başarısını sürdürüyor.

Zeynep Keskin: "Spor sektöründe teknoloji ve inovasyon, doğru taktik ve başarıyı getiriyor"

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, açılış konuşmasında şunları söyledi:

"Sektörün teknoloji liderlerini bir araya getirdiğimiz SAP İnovasyon Forum toplantımızda ana gündem maddesi olan ve 25'inci stratejik sektör olarak belirlediğimiz spor ve eğlence sektörüne yönelik inovatif çözümlerimizi duyurduk.Son dönemde spor ve eğlence sektörüne odaklanarak 42 yıllık global deneyimimizi, spor kulüplerine, liglere, stadyumlara, spor basınına ve elbette sporseverlere yansıtıyoruz. Spor ve eğlence sektöründe iş verimliliğini artıracak, iş süreçlerini kolaylaştıracak, sporseverlere benzersiz bir seyir deneyimi yaşatacak uygulama ve iş analizi çözümleri sunuyoruz. Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri SAP'nin sürekli inovasyon felsefesinden beslenen çözümler tüm dünyada futbol, basketbol, tenis, Formula 1, bisiklet, yelken, beyzbol gibi sayısız spor dalında faaliyet gösteren kulüpler ve ligler tarafından kullanılıyor. Türkiye'de de spor ve eğlence sektörüne değer katan çözümlerimizle, kurumlar için inovasyon, verimlilik, rekabetçilik ve tasarruf artışı sağlayan bilgi teknolojileri geliştirmeyi sürdüreceğiz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

New York İstanbul 14 Mart Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title