Haberler

SAP, Bulutta %116 Gelir Artışıyla Büyümeye Devam Ediyor

Güncelleme:

SAP, 2015'in üçüncü çeyreğinde IFRS olmayan bulut abonelik ve destek gelirlerinde geçen yılın aynı dönemine oranla %116'lık büyüme göstererek 600 milyon Euro gelire ulaştı.

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri

Yeni bulut aboneliklerinde %102 artış ile güçlü büyüme sağlandı.
IFRS olmayan faaliyet kârı %19 artarak 1.62 milyar Euro'ya ulaştı. IFRS olmayan hisse başına kar payı %16 artarak 0,98 Euro oldu.
IFRS olmayan bulut ve yazılım gelirleri %19'luk artışla 4.12 milyar Euro seviyesine ulaştı.
HANA'nın hızlı ivmesi devam etti- SAP S/4 HANA. kullanan şirketlerin sayısı 1300'ü aştı.

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP SE (NYSE: SAP), üçüncü çeyrek ve 30 Eylül 2015'te sona eren ilk 9 aya ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

SAP 2015'in üçüncü çeyreğinde, bulut alanında bir kez daha güçlü bir büyüme gerçekleştirerek, rakiplerini geride bıraktı SAP'nin Concur'u satın almasının sağladığı katkı göz ardı edildiğinde bile şirketin ana faaliyet alanı sadece bulut olan rakiplerine karşı bir adım öne çıktığı kaydedildi. Üçüncü çeyrek dönemde IFRS olmayan toplam bulut ve destek gelirleri geçen yıla oranla %116'lık bir büyüme göstererek, (sabit kurda %90) 600 milyon Euro seviyesine ulaştı. SAP'nin buluttaki satış başarısının en önemli göstergesi olan yeni bulut abonelikleri, üçüncü çeyrekte %102 oranında artarak 216 milyon Euro oldu.

SAP'nin IFRS olmayan bulut ve yazılım gelirleri ise %19'luk güçlü bir büyüme ile (sabit kurda %12) 4.12 milyar Euro seviyesine yükseldi. SAP ayrıca IFRS olmayan faaliyet kârını %19 oranında artırarak (sabit kurda %15) 1.62 milyar Euro seviyesine taşıdı.

2015 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren SAP CEO'su Bill McDermott şöyle konuştu: "SAP, şirketlere sadeleşmenin yol haritasını sunuyor. Müşteri deneyimini geliştirmekten, iş ortaklarıyla dijital ağlar üzerinden iş birliğine,; işgücü bağlılığından temel operasyonların SAP S/4HANA ile yönetilmesine kadar tüm alanlarda müşterilerimizin dijitalleşmesine yardımcı oluyoruz. SAP HANA veritabanı ve platformunun mümkün kıldığı 'canlı sistem stratejisi', şirketlerin 'nesnelerin interneti' kavramının sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmesini sağlıyor. Bu yeni mimari, karmaşayı ortadan kaldırarak süreçleri son derece hızlı hale getiriyor, ve işletmelerin gerçek zamanlı çalışmasına olanak sağlıyor. Üçüncü çeyrek sonuçlarımızın da doğruladığı bu başarılı stratejiyle müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz".

SAP CFO'su (SAP Finans Başkanı) Luka Mucic ise şirketin üçüncü çeyrek büyüme sonuçlarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: "Bu dönemde faaliyet karımızın gelirimizin de ötesinde bir büyüme kaydetmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu büyüme, şirketimizde hayata geçirdiğimiz dönüşümün ve her iş alanında operasyonel mükemmelliğe odaklanmamızın olumlu etkilerini yansıtıyor. Özellikle geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla bulut brüt kârımızda görülen yaklaşık yüzde 9'luk artış bu etkinin somut bir göstergesi. Ek olarak, işletme faaliyetlerinden kaynaklanan nakit akışımızı ve serbest nakit akışımızı da artırmaya devam ettik. 2015'in ilk dokuz ayında işletme faaliyetlerinden kaynaklı nakit akışımız 3,2 milyar Euro'yu aştı ve serbest nakit akışımız da 2014'ün aynı dönemine kıyasla yüzde 8 arttı".

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin ise sonuçları şöyle değerlendirdi: "Dijital bir dönüşümün içerisindeyiz ve bu herkesi etkiliyor. Çalışma şeklimiz, tüketim şeklimiz, kaynakları kullanma şeklimiz ve yaşam deneyimlerimiz sürekli değişiyor. Türkiye'deki şirketlerin de bu dönüşümün hızına yetişerek, stratejilerini belirlemeleri çok önemli. En önemli önceliklerimizin başında, Buluta erişimi sadeleştirerek, mobil, iş analitiği, büyük veri yönetimi çözümlerimizle iş süreçlerindeki karmaşayı önleyerek müşterilerimizin işlerini daha basit ve hızlı yönetmelerine yardımcı olmak geliyor. Müşterilerimizle sürdürdüğümüz başarılı ortaklıkların performansımıza da yansıdığını görüyoruz. SAP Türkiye olarak başarılı bir üçüncü çeyrek geçirdik. Gösterdiğimiz başarılı performans ile EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer aldık. Türk şirketlerinin küresel pazarlarda üstünlük sağlayacak rekabet gücü kazanmalarına teknolojimizle destek olma hedefi ile bu başarımızı artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz".

2015 Üçüncü Çeyrekte Öne Çıkanlar

İnsan Kaynakları Yönetimi, Satış, Pazarlama ve Ticaret Çözümlerinde İvme Devam Ediyor

Şirketler, hem esnek hem de daimi çalışanlardan oluşan toplam iş gücünü yönetilebilmek için dünya çapında SAP'ye başvuruyor. Bu doğrultuda SAP İnsan Kaynakları Yönetimi alanında sunduğumuz çözümlerin temelini oluşturan Success Factors Çalışan Merkezi, 73 ülkede yerelleştirildi ve üye müşterilerinin sayısı sadece son 12 ayda %79'luk bir artışla 800'ü aştı. Bu başarısıyla SAP, özellikle ABD dışındaki pazarlarda İnsan Kaynakları Yönetimi alanında en büyük rakiplerini geride bırakıyor.

SAP, Satış, Pazarlama ve Ticaret Çözümleri'nde de önemli başarılar elde etti. Bu çözümler sayesinde işletmeler geleneksel Müşteri İlişkileri Yönetimi uygulamalarından gerçek-zamanlı müşteri etkileşimine geçiş yaparak pazarlama, satış, destek ve ticaret arasındaki sınırları ortadan kaldırıyor. SAP, işletmelerin müşterilerini tüm kanallardan gerçek zamanlı olarak izleyerek onlarla etkileşim kurmalarını destekleyen, e-ticaret süreçlerini uçtan uca tek bir değer zinciri içinde gerçekleştirmelerini sağlayan benzersiz çözümler sunuyor. Satış, Pazarlama ve ticaret uygulamalarına ilişkin bulut aboneliklerinin çift haneli büyüme göstermesi de üçüncü çeyrek sonuçları arasında öne çıkıyor.

SAP S/4HANA Müşteri Portföyü Büyümeye Devam Ediyor

SAP'nin yeni dijital çözümü SAP S/4HANA'ya yönelik talebin de etkisiyle, giderek daha çok sayıda işletme SAP HANA kullanıyor. Üçüncü çeyrek sonu itibarıyla tüm endüstriler ve bölgelerde 1300'den fazla kurum SAP S/4HANA kullanıcısı oldu. SAP S/4HANA, şirketlerin değer zincirlerini gerçek-zamanlı ve kesintisiz olarak birbirine bağlayarak öngörüleri eyleme dönüştürebilmelerine olanak sağlıyor.

SAP SAP İş Ağları'nda Güçlü İvme - Concur'un da etkisi ile üç haneli büyüme

SAP, İş Ağları çözümleri ile (SAP Business Networks), iş dünyasını dijitalleştiriyor ve verimli iş birliklerinin artışına güçlü bir ivme kazandırıyor. Diğer bir deyişle, önceki yılın aynı dönemine oranla %159 (sabit kurda %125) artış sağlandı.

Üçüncü çeyrekte, SAP Business Network (SAP İş Ağları) segmenti toplam geliri 412 milyon Euro'ya (sabit kurda 358 milyon Euro) ulaştı; bu alanda geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreği ile karşılaştırıldığında %159 büyüme (sabit kurlarda yüzde 125) kaydedildi. Concur satın almasının kazandırdığı ivmenin etkisiyle 2015'in üçüncü çeyreğindeki aboneliklerde de önemli bir büyüme görüldü.

Yaklaşık 1.9 milyon bağlantılı şirket SAP bünyesindeki Ariba iş ağı üzerinden yaklaşık 730 milyar Dolar hacminde ticaret gerçekleştiriyor. Yılda yaklaşık 30 milyon kullanıcı seyahat ve masraf yönetimini Concur üzerinden yürütüyor. SAP müşterileri, yılda 1,7 milyon esnek çalışanı Fieldglass platformu üzerinden yönetiyor.

Bölgelere Göre Performans

2015 yılının üçüncü çeyreğinde EMEA bölgesi, IFRS olmayan bulut ve yazılım gelirlerinde %13'luk bir büyüme ile güçlü bir performans sergiledi. EMEA bölgesinde, SAP'nin IFRS olmayan bulut abonelik ve destek gelirlerindeki artış ise yeni bulut abonelikleriyle birlikte %67 oranında gerçekleşti. Almanya ve Fransa, lisanslı yazılım alanında bölgede öne çıkan ülkeler olmaya devam etti.

Amerika bölgesi ikinci çeyrekte çift haneli büyüyerek IFRS olmayan bulut ve yazılım gelirlerini %32 oranında artırdı. Bölgede yeni bulut aboneliklerindeki üç haneli büyümenin etkisiyle toplam bulut ve destek gelirleri %139 oranında büyüdü. Latin Amerika'nın yaşanan makroekonomik sorunlara karşın performansını artmayı sürdürmesi büyümeye katkıda bulundu.

Asya-Pasifik Japonya (APJ) bölgesinde ise IFRS olmayan toplam bulut ve destek gelirleri, %88 oranında büyüdü. Bu büyümenin etkiyle IFRS olmayan bulut ve yazılım gelirleri %8 artış gösterdi. Yeni bulut abonelikleri çift haneli olarak büyürken, SAP, Hindistan ve Güney Kore'de bulutta ve kurumsal yazılımlarda güçlü bir performans sergilendi.


Şirket 2015'e ait öngörülerini aşağıdaki şekilde sıraladı.

SAP, faaliyetlerini 2015 yılı öngörüleri ile paralel sürdürüyor.
SAP, bulut iş kolunda yakaladığı güçlü ivme ile bulut abonelikleri ve destek gelirlerinde 2015 yılını sabit kurda 1.95 – 2.05 milyar Euro aralığında (2014 yılı 1.10 milyar) bitirmeyi hedefliyor. Bu aralığın üst limiti sabit kurda % 86'lık bir büyümeyi temsil ediyor. Concur ve Fieldglass'ın bu büyümeye sabit kurda yaklaşık %50 katkı sağlaması bekleniyor.
SAP, 2015 yıl sonunda IFRS olmayan bulut ve yazılım gelirlerinde sabit kurda %8 ile %10 aralığında (2014: 14.33 milyar Euro) artış sağlamayı hedefliyor.
SAP 2015 yılsonunda IFRS olmayan faaliyet kârının sabit kurda 5.6 milyar ile 5.9 milyar Euro aralığında olmasını bekliyor. (2014: 5.64 milyar Euro)

Şirketin 2015 öngörülerinin sabit kur üzerinden hesaplanırken, mevcut rakamların döviz kurlarındaki dalgalanmalardan etkilenme ihtimali de göz önüne alınıyor. Yılın geri kalanında kurlar Eylül 2015 seviyesinde kalırsa, SAP'nin IFRS olmayan bulut ve yazılım geliri artış oranının ve IFRS olmayan faaliyet kârı artışının 2015 genelinde %7-9 aralığında artması bekleniyor (2015'in dördüncü çeyreğinde %2-4).

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title