Haberler

SAP 2014'te %20 Büyüme Hedefliyor

Güncelleme:

SAP, Sürdürülebilir Büyüme ilkesiyle yeni istihdam olanakları yaratmaya hazırlanıyor.

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, gelenekselleşmiş SAP Forum toplantılarının 18'incisini 20 Şubat'ta gerçekleştirdi. Kamu, savunma, finans ve telekom başta olmak üzere birçok farklı sektörden 900'ün üzerinde profesyoneli Ankara Grand Rixos Otel'de bir araya getiren etkinlik; "Gelecek Bugün" temasıyla, iş dünyasının hızla değişen koşullarında verimli ve rekabetçi kalabilmenin yöntemlerini tartışmaya sundu. Açılış konuşmasını yapan SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, yatırım yapmaya ve istihdam sağlamaya devam edeceklerini belirtirken Türkiye pazarında 2013'te %34 büyüdüklerini ve 2014'te ise %20'nin üzerinde büyüme beklediklerini dile getirdi.

Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri SAP, bu yıl 18'inci kez düzenlenen ve Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliklerinden olan SAP Forum'un Ankara ayağını 20 Şubat'ta Grand Rixos Otel'de gerçekleştirdi. 900'den fazla katılımcıyı ağırlayan SAP Forum "Gelecek Bugün" temasıyla, 5 paralel salonda toplam 30 sunuma sahne oldu.

Zeynep Keskin: "Dünya çapında 1500 Startup girişimini destekledik, Türkiye'de de potansiyel iş gücünü harekete geçirecek çalışmalar yapıyoruz ."

Türkiye ekonomisine ve yatırım ortamına güvendiklerini belirten Zeynep Keskin, şunları söyledi:
"Sürekli yatırım öngördüğümüz Türkiye'de, mevcut ekonomik yapıya ve yatırım ortamına güveniyoruz. Türkiye'de kaynakların etkin kullanımı ve şeffaflık gibi konulardaki dönüşüm projelerine tam destek veriyoruz. Gelişmekte olan ülkemiz, dinamik ekonomisi, yetkin ve genç iş gücü havuzuyla büyük bir potansiyel taşıyor. Biz de bu potansiyeli hayata geçirecek faaliyetler yürütüyoruz. Yaş ortalaması 34 olan SAP, Türkiye'den yetiştirdiği yeteneklerini yurt dışına gönderiyor Bugüne kadar dünya çapında 1500 Startup projesine destek verdik. Türkiye'deki büyüme paralelinde bu alandaki girişimlerimizi artırmaya sürdürüyoruz. Üniversitelere ve yeni teknoloji geliştirme kapasitesi olup şahsi girişim niteliği olan startuplara teknoloji geliştirme açısından büyük katkı sağlıyoruz. 2013 yılında 20 milyon Euro yatırımla İstanbul Kurtköy'de açtığımız SAP İnovasyon Merkezi'ne üç yıl içinde 300'ün üzerinde kişinin istihdam etmesini planlıyoruz. 20'ye yakın üniversiteyle sürdürdüğümüz işbirliğimiz ile genç istihdamı is gücüne kazandırmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir büyüme ilkemizle, Türkiye pazarında 2012'de %25, 2013'te de %34 büyüyen SAP olarak, 2014'te ise %20'nin üzerinde büyüme kaydetmeyi bekliyoruz."

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri SAP, 42 yıllık global deneyimiyle Türkiye'deki kurumlar için inovasyon, verimlilik, rekabetçilik ve tasarruf artışı sağlayan bilgi teknolojileri geliştiriyor. SAP Türkiye olarak bu yıl 18'incisini Ankara'da gerçekleştirdiğimiz SAP Forum etkinliğiyle, bilişim dünyasına sunduğumuz yenilikçi teknolojilerin kamuda yarattığı sıçrama etkisini paylaşmak istedik. Ülkemizde kamu hizmetlerinin gelişmiş ülkeler seviyesinde verimliliğe ulaşması için, Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde hayata geçirilen e-dönüşüm yolculuğunda yazılım teknolojilerinden maksimum seviyede yararlanılması gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda sunduğumuz mobilite, bulut bilişim, büyük veri, iş analitiği ve yeni veri tabanları gibi inovatif bilgi teknolojileri sayesinde kamu kurumlarının verimliliği ve vatandaşların yaşam kalitesinin yükselmesine hizmet ediyoruz. Kamunun önde gelen teknoloji sağlayıcıları arasında yer alan şirketimiz, sunduğu inovatif çözümlerle Türkiye'nin e-devlet dönüşümüne katkıda bulunuyor. Türkiye'de Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu'nun son açıklamasına göre 2013 yılı 3. çeyreğinde toplamda 65,8 milyon mobil abone var. Bu rakam, Türkiye nüfusunun yüzde 92,1'i anlamına geliyor. Vatandaşın kamu kurumlarıyla iletişiminde internet kullanım oranının %45 seviyesine yükselmesi e-devlet dönüşümünün en somut örneği."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zeynep Keskin Rixos Otel Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title