Haberler

Santralin Badırga'ya Kurulması Talebi

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, Deri OSB ile Boya OSB arasındaki 8 milyon metrekarelik alanın Yüksek Teknoloji OSB için değerlendirilebileceğini söyledi.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, Deri OSB ile Boya OSB arasındaki 8 milyon metrekarelik alanın Yüksek Teknoloji OSB için değerlendirilebileceğini söyledi.

Olay TV canlı yayınına katılan BKK Başkanı Semih Pala, kent konseyinin 'Batı Organize Sanayi Bölgesi (OSB)' ilgili oluşan ortak görüşünü paylaştı. Yaklaşan seçimlerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan BKK Başkanı Semih Pala, siyasi partilerin demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, "Ülkeyi idare eden siyasi partilerdir. Siyasi partilerin seçim döneminde yaptığı çalışmaları BKK olarak takip ediyoruz. Ülkemize ve şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz" dedi.

Batı OSB hakkında kent konseyi toplantılarında ortak kararların oluştuğunu hatırlatan BKK Başkanı Semih Pala, "En zıt görüşler bile medeni ortamda dile getiriliyor. DOSAB'a kurulmak istenen termik santrali saatlerce her kesimden insan konuştu ve fikirlerini dile getirdi. Batı OSB konusunu da gündemimize alarak konuştuk. Bursa'nın yüz senesini ilgilendirecek bir konudur. Toplantıda ortaya bazı görüşler çıktı. Sonuçları ilgili tüm makamlara ulaştırdık. Bursa, sanayi, tarım, doğa ve tarih şehridir. Tüm bu özelliklerine aynı anda bakılması gerekiyor. Biri için diğerini feda edemeyiz. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), işadamlarının sanayi arsasına ihtiyacı olduğunu düşünerek bir çalışmaya başlamış. İlk olarak Deri ve Boya OSB arasında belirlenen yer büyütülmüş ve 13 milyon metrekarelik devasa bir Batı OSB fikri ortaya çıkmış. Ancak bu işler yapılırken kamuoyunun hiç haberi olmadı. Böylesi önemli konularda Bursa kurumlarının haberi olmalıydı" dedi.

Konudan haberdar olduktan sonra BKK Genel Konsey toplantısı düzenlemeye karar verdiklerini, zaman geçtikçe ortaya farklı bilgilerin çıktığını aktaran Pala, "Bakanlıktan istenen bölgeyle daha sonra talep edilen bölge farklı çıktı. 13 milyon metrekarelik alan yeni sanayi bölgesi olarak istenmiş. Yatırıma karşı değiliz. Sanayicinin istekleri ve yer talepleri de karşılanmalı. Ancak her şey kuralına göre olmalı. Düzenlediğimiz toplantıda 5 görüş öne çıktı. 1/100000 ölçekli çevre düzeni planı belediye meclisinden geçirilmeli. Gerçekten yatırım yapmak isteyenler tespit edilmeli. Ne kadar sanayi arsasının gerektiği ortaya çıkarılmalı. Mevcut 25 sanayi bölgesinde toplam 20 milyon metrekare sanayi alanı boş duruyor. Buralarının doldurulması gerekir. Gerçekten ihtiyaç çıkarsa Deri OSB ile Boya OSB arasındaki 8 milyon metrekarelik alan, Badırga İleri teknoloji OSB olarak değerlendirilmeli" diye konuştu.

Demirtaş bölgesinde yapılması düşünülen santrali de değerlendiren Pala, kömürle çalışan bir santralin yapılacağını, ancak Demirtaş'ın şehir içinde kaldığının da unutulmamasını istedi. Santralin, Deri OSB ile Boya OSB arasındaki 8 milyon metrekarelik alanda kurulabilecek olan Badırga İleri Teknoloji OSB'ye yapılmasını teklif eden Pala, tartışmaların böylece sona ereceğini dile getirdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Semih Pala Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title