Haberler

Santral ve Maden İşçileri Barikat Kurdu

Resmi Gazete'de yayımlanarak özelleştirmesi onaylanan Muğla'daki Termik santral ve Maden işçileri eylemlerini sürdürüyor. Milas Yeniköy Termik Santrali'ne işveren temsilcilerinin geleceğini öğrenen işçiler santral önünde iş makineleri ile barikat kurarak açıklama yaptı. Açıklama sonrası işçiler sessizce dağıldı.

Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin iş makinesi üzerinde yaptığı açıklamasında, "Sizin kararlılığınız karşısında işyerlerimize giremeyen alıcı firmanın yetkilileri, çareyi işyerleri dışında görüşme tertip etmekte bulmuş olacaklar ki, alıcı firma yetkililerinin Milas'a gelerek bir otelde görüşmeler yapmaya başladığı istihbaratını edindik. Sanmasınlar ki biz bunların farkında değiliz. Nerede kaldıklarını, kimlerle görüştüklerini isimlerini hepsini biliyoruz. Anlaşılan o ki bizim vermek istediğimiz mesajı tam olarak algılayamamışlar. Buradan firma yetkililerine ve 'İhale yapıldı, imzalar atıldı, resmi gazetede yayınlandı, iş sadece bir devir sözleşmesine kaldı, bu iş bitti, siz hala neyin kavgasını veriyorsunuz' diyenlere sesleniyoruz. Türkiye'de her gün işçiler ölüyor. Güvencesiz, kuralsız çalışmak zorunda bırakılan işçiler maden ocaklarında, tersanelerde, inşaatlarda, şantiyelerde ölürken, birileri zenginleşmeye devam edip servetlerine servet katıyor. Türkiye bir yandan sermaye için cennet haline getirilirken, diğer yandan, emekçiler için cehennem haline dönüştürülüyor. Yapılan özelleştirmeler ve taşeronlaştırmalarla ve yapılamayan denetimlerle, özel sektör iyice serbestleştiriliyor, ölüme götüren ihmaller 'kader' olarak meşrulaştırılıyor, siyasetle kol kola girmiş olan işadamları kazandıkları imtiyazlar sayesinde istedikleri şekilde gemilerini yüzdürüyor. Yapılan uygulamalar ve düzenlemelerle iş hayatı işçiler için karabasana döndürülürken, her geçen gün işçinin tabutuna bir çivi daha çakılıyor. İşte Yatağan ve Milas maden ve enerji işçisinin mücadelesi tüm bu yapılanlara karşı, işçi sınıfının ortaya koyduğu bir iradedir. Yatağan ve Milas işçisinin attığı çığlık, tüm Türkiye işçi sınıfının sesidir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yatağan Milas Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title