Haberler

Şansal Büyüka: Fatih Terim'e Karşı Kalkışma Girişimi Yaşandı

Güncelleme:

Ünlü gazeteci Şansal Büyüka, "Fransa'da Fatih Terim'e ve düzene karşı 'kalkışma' girişimi yaşandı. Yaşananlar onu tedirgin etti ancak operasyonu sonraya bıraktı." dedi.

Türkiye'nin Rusya ile oynayacağı maçın kadrosuna Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Hakan Balta'nın dahil edilmemesinin yankıları devam ediyor. Milli takım teknik direktörü Fatih Terim bu konu hakkında tek kelime etmeyeceğini ve yaşananları basının bildiğini söyledi.

Milliyet Gazetesi'ne bir röportaj veren duayen gazeteci Şansal Büyüka, milli takımda yaşanan olaylardan önemli detayları paylaştı. İşte Şansal Büyüka'nın röportajından bir bölüm:

"FATİH TERİM'E KARŞI KALKIŞMA GİRİŞİMİ"

Fransa'da Fatih Terim'e ve düzene karşı bir 'kalkışma' girişimi yaşandı. Aslında hoca, olacakları daha Antalya'da hissetti... Çünkü Arda ile Selçuk arasındaki gerilim, kampta ve antrenmanlarda gözünün önünde yaşananlar kendisini tedirgin etti... Ancak operasyonu sonraya bıraktı. Sonuç; Terim'in kararlarını doğru buluyorum.

*Türkiye Fatih Terim'in açıkladığı milli takımı konuşuyor... İlk onbirin yarısı ve en önemli oyuncuları kadroda yok... Fatih Terim'i böyle bir kadro açıklamaya iten sebep ne olabilir?

"Fatih Hoca ile henüz Avrupa Şampiyonası maçları başlamadan, hatta Hırvatistan maçından bir gece önde kampta konuşmuştuk... Daha o gece, yeni bir kuşağı milli takıma kazandırmak gerektiğini söylemiş, bugün kadroya aldığı genç oyunlardan beş­ altısının adını o akşam vermişti... Kadrodaki çarpıcı iki değişiklikten birisi bu... İkincisi ve daha gerçekçisi milli takımın Antalya kampından başlayıp, Fransa'da Türkiye'nin maçları bitene kadar yaşananlar... Prim krizinin tavan yaptırıldığı, Fatih Terim'in otoritesinin sürekli test edildiği, kamp yerlerinin beğenilmediği, 'bu nasıl antrenman böyle' diye yüksek sesli tavırlar sergilendiği, giyilen elbiselere bile itiraz edildiği, kaptanların bile birbirine dargın olduğu, odalarda sabahlara kadar transfer görüşmelerinin ve kulislerin yaşandığı bir ortam söz konusuydu... Adeta Fatih Hoca'ya ve düzene karşı bir "kalkışma" girişimi yaşandı..."

*Peki Fatih Hoca gibi bir otorite bunu engelleyemedi mi?

"Fatih Hoca, olacakları daha Antalya'da hissetti... Çünkü Arda ile Selçuk arasındaki gerilim, kampta ve antrenmanlarda gözünün önünde yaşananlar Fatih Terim'i tedirgin etti... Öyle ki Terim, takımın en önemli üç oyuncusunu Fransa'ya götürmemeyi düşündü ve bunu çok yakın çevresi ile de paylaştı... Ancak kamuoyunun 'Bu oyuncular götürülmez mi, bunlar nasıl kadro dışı kalır' diye şampiyona öncesi gök gürültüsü gibi, kabus gibi üstüne çökeceğini bildiği için, operasyonu Fransa sonrasına bıraktı... Fransa'da işler çok iyi gitse bile bazı oyuncular bu kadroda gene olmayacaktı..."

*Arda, Barcelona'da harikalar yaratıyor, yazık değil mi milli takıma?

"Elbette Arda, milli takım için çok önemli bir oyuncu... Üstelik prim krizinde kendisi için tek kuruş talep etmedi... Ancak bazılarının dolduruşuna geldiği kesin... Ben Arda'nın kısa sürede milli takıma döneceğine inanıyorum... Ama bir ­ iki ismin Fatih Terim görevde olduğu sürece milli takıma çağrılacağını düşünmem... Zaten Fatih Hoca ile Arda baba­ evlat gibi bilinirler. Doğru. Kimse kraldan çok kralcılık yapmasın. İsteseler de birbirlerini hayatlarından çıkartamazlar..."

*Ya bundan sonrası...

"Ben bu yazıyı Fatih Terim'in basın toplantısından önce yazıyorum. Milli takım daha fazla yıpranmasın diye, yazabileceğimin en hafifini yazıyorum. Yaşananların tüm ayrıntılarını herkes biliyor ve doğruluğuna kalıbımı basarım. Düşünün saha içinde, büyüklerinden korktuğu için daha uygun pozisyonda olan gençlere pas atamayan oyuncular var. Takım içinde Emre Mor'a 'vay Emre Terim', Ozan Tufan'a 'vay Ozan Terim' diye laf atanlar var. Sanki Emre ile Ozan, Fatih Terim'in kontenjanından milli takıma girmiş gibi. Böyle bir takım nasıl başarılı olsun. Sonuç: Terim'in yaptığını doğru buluyorum."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Şansal Büyüka Fatih Terim Fatih Hoca Fransa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title